acum 3 ani am facut un împrumut la banca pt a cumpara un teren, atunci valoarea de piata a terenului era 16000 euro, bani acordati de banca(am facut contract de ipoteca), dar acum (luna aprilie a.c.) banca a facut o reevaluare a terenului şi in prezent valoarea de piata este de 9300 euro. acum banca ma obliga sa restitui diferenta pana la 16000 euro? cum ma pot apara? pe ce sa merg? recunosc ca nu am platit cateva rate a imprumutului, pot sa raman fara teren? daca platesc ratele tot nu este corect din partea bancii sa imi mai ceara acea diferenta de bani. nu cred ca este nimeni vinovat de cresterea sau scaderea pretului unui bun
Buna ziua !
Avand in vedere ca ipoteca nu mai acopera debitul , unitatea bancara va poate solicita si obliga , in limitele contractului de credit incheiat, la completarea garantiilor (in limita debitului restant) asupra carora sa se extinda ipoteca sau , varianta dvs. , plata debitului pana la limita acoperita de valoarea reevaluata a terenului . Dar , repet , aceasta in limitele prevederilor contractuale (cititi cu atentie contractul) ...
aveti toate sansele sa ramaneti fara teren intrucat conform contractului de credit sunteti obligat sa returnati suma impumutata plus dobanzile aferente. nu puteti invoca ca motiv in apararea dvs in instanta ca preturile au scazut.
in legatura cu terenul de mai sus, am gasit actul din 2007 si se specifica "se noteaza in cartea funciara dreptul de ipoteca in valoare de 14600 euro si interdictiile de a in straina si dezmembra". pe data de 4 aprilie am primit o notificare de la cadastru prin care se specifica "se noteaza somatia in registrul de comandament nr.__ si in prezenta carte asupra terenului privind executarea silita reprezentanad suna de 16700 euro plus cheltuieli de executare" mai pot face ceva pe cale judecatoreasca? mai pot sa il vand? am facut si o noua expertiza a terenului
Intrebare
dude
Buna ziua,
Sora mea se confrunta cu o problema referitoare la banci si la recuperare.
A facut un imprumut in 2008, cu ipoteca pe un teren. Acesta a fost ... (vezi toată discuția)