avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri

pe ce lege trebuie sa merg ca sa imi recuperez banii de la o mina ce s-a folosit de terenul meu de foarte muti ani, dar nu m-a despagubit. eu am terenul de la tatal meu, care a decedat. trebuie neaparat dovedita cu acte calitatea de mostenitor? carei instante ma adresez si impotriva cui (cumva Comisiei de Aplicare a Legii Fondului Funciar, respectiv Comisia Primăriei Motru, jud. Gorj şi Comisiei Judeţene Gorj). s-a dar si o Hotarare a prefecturi din care reiese suprafata de teren , dsar si lista cu pers ce au fost despagubite. in cerere sa merg pe obligatia de a face sau sa cer despagubirile ce mi se cuvin. va rog
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:25, 8 Aprilie 2011
obligatoriu trebuie sa va dovediti calitatea cu certificatul de mostenitor. prim urmare suucesiunea trebuie sa fie dezbatuta. spuneti ca prefectura a emis un act prin care erau mentionate toate persoanele indreptatite la despagubiri.tatal dvs nu se regasea pe acea lista? nu a facut cerere pt despagubiri?
a fost data o hotarare ca sa fie despagubiti toti cei care au terenurie in posesia minei. e si el pe lista. dar nu stiu pe ce actiune sa merg si impotriva cui.
Profit si eu de subiect: daca nu s-a facut dezbaterea succesiunii, cine poate cere despagubiri dintre urmasi?
nu cumva trebuie depusa o cerere la prefectura insotita de acte care sa dovedeasca faptul a a avut teren, ce fel de act de proprietate? pe baza unei cereri individuale se emite o hotarare a prefecturii prin care se acorda acea despagubire. interesati-va la prefectura daca nu e obligatoriu dosarul administrativ.
a fost emisa acea hotarare

Alte discuții în legătură

Legea 290 din 2003 anamaria01 anamaria01 Bunicii unui prieten care au fost refugiati din Basarabia au lasat o casa si un teren proprietate personala in acea provincie.... Acest prieten in calitate de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea titlului de proprietate-teren NikuA NikuA Buna ziua, Tatal meu a depus cerere si documente privind restituirea unor suprafete de teren la 2 primarii. Tata a decedat si cererile s-au \\"pierdut\\".Am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu legile nr. 10/2001 si nr. 290/2003 Oana U Oana U Buna ziua, va expun cele doua probleme mai jos si va rog si sper sa ma ajutati cu un raspuns. Legea 10 / 2001 In baza prevederilor acestei legi, tatal ... (vezi toată discuția)