avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 290 din 2003
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 290 din 2003

Bunicii unui prieten care au fost refugiati din Basarabia au lasat o casa si un teren proprietate personala in acea provincie.... Acest prieten in calitate de nepot, pentru a beneficia de despagubiri in baza acestei legi trebuie sa faca dovada ca si tatal lui s-a refugiat din acel tinut? Este suficienta doar dovada ca bunicii lui au fost refugiati in martie 1944, pentru ca si tatal lui a venit in Romania dar in 1947 intrucat fusese pe front....
Are el calitatea de beneficiar al legii si daca da ce documente ar fi suficiente pentru acest lucru? Am incercat sa aflu mai multe amanunte din diferite locuri si raspunsurile au fost evazive....ajutati-ma va rog sa aflu exact raspunsul la aceasta dilema......va rog...este urgent......#-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2009
anamaria01, utilizator
Cel mai recent răspuns: wap54 , utilizator 14:41, 8 Martie 2009
calitatea lui, ar pute fi dovedita destul de usor daca isi ia un avocat
Daca tatal prietenului este decedat, prietenul poate cere despagubiri dupa bunici, inteleg ca pt bunici dovedeste calitatea de refugiat, legea prevede ca sunt despagubiti mostenitorii pana la grad 4 si nu mai are legatura cu tatal, doar certificate de calitate mostenitor sa dovedeasca gradul de rudenie. Daca tatal traieste, depinde ce acte are dosar, daca a declarat ca tatal a venit abia in 1947... cu un avocat bun se pot rezolva ambele situatii, si 2 martori care sa ateste ce vreti sa sustineti.
Ce se intampla in cazul in care nu au fost declarati toti mostenitorii de catre prietenul meu si totusi o parte din cei nedeclarati au facut cerere si s-au trecut pe lista de mostenitori la Prefectura care solutiona cauza, daca la instanta de judecata nu au fost citati si nici nu au facut contestatie impotriva hotarii ANRP prin care s-a respins cererea de despagubire pentru toti cei care aveau la momentul respectiv calitatea de mostenitori legali. Tin sa precizez ca doar prietenul meu a contestat in instanta hotararea ANRP...In caz de admitere, le profita si celorlalti, ?

Va rog mult sa-mi rasp urgent pt a stii ce are de facut prietenul meu...va multumesc....
Legea spune ca orice problema intre mostenitori se rezolva pe cale civila, asta mentioneaza si prefecturile in hotarari, posibil sa ceara in instanta rezolvarea dar abia dupa ce va primi banii, anterior, doar pe hartii nu prea au sanse... si cum banii vin dupa ce mai trec doua-trei guverne...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri conf. legii 290 / 2003 Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Tatalui meu i s-a respins cererea privitoare despagubirilor ramase in Basarabia ca urmare a parasirii fortate de catre bunicii sai a proprietatilor avute, in ... (vezi toată discuția)
Calitatea de deportat legea 290/2003 Artigas Artigas Va salut, Am un litigiu in derulare cu ANRP privind acoradarea de despagubiri pe baza Legii 290/2003.Printre documentele care mi s-au solicitat se numara si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu legile nr. 10/2001 si nr. 290/2003 Oana U Oana U Buna ziua, va expun cele doua probleme mai jos si va rog si sper sa ma ajutati cu un raspuns. Legea 10 / 2001 In baza prevederilor acestei legi, tatal ... (vezi toată discuția)