avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare autentic in 2011
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare autentic in 2011

am citit un articol de prima pagina:

www.avocatnet.ro/content/art... ?

semnat: "Cristina Voevodschi, Associate Pachiu & Asociatii (foto dreapta)"

si sunt interesat de legea care permite notarilor sa faca contracte de vanzare cumparare fara ca imobilele sa fie inscrise in Cartea Funciara. intreb asta pentru ca multi notari(birouri individuale....) refuza sa faca contracte de vanzare cumparare pe imobile pentru ca acestea nu sunt inscrise in CF. #-o
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 13:33, 13 Aprilie 2011
Pai... nu exista...!!! Sau exista...??? #-o
Si eu care credeam ca Legea nr. 7/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, e lege pentru toti...
Sau poate se refera la situatia zonelor necooperativizate (eliminam aici zonele unde cartea funciara e de pe vremea austro-ungarilor), unde nu exista acte de proprietate, oamenii "stapanesc" pur si simplu, fiind inscrisi la rol cu respectivele suprafete, despre cartea funciara nici nu poate fi vorba (neavand acte de proprietate), iar singura solutie pentru instrainare este solicitarea unui certificat de sarcini in baza anexelor 1 si 2 (fostele 5 si 6). Iar cartea funciara se deschide direct pe numele cumparatorului. Ar fi o explicatie, nu? :-/
off topic #-o
Explicatia o fi ca "Associate Pachiu & Asociatii (foto dreapta)" or fi atat de "bazati prin capitala" incat nime nu crede de cuvinta sa le zica, ma rog frumos, ca gresesc...
Teama mea e ca printre "aticolele" cu caini, pesti si daca=parca, cineva gaseste nu o "parere" ci o "procedura": De ce acte ai nevoie.......

of! off topic: "eliminam aici zonele unde cartea funciara e de pe vremea austro-ungarilor" - please, nu de tot, ca ei asta asteapta #-o

ps. in toate zonele din Romania EXISTA Carte Funciara - lg 7/96 ;)
...legea permite instrainarea terenurilor fara cf daca instrainarea se face in scop de comasare sau in vederea obtinerii rentei agricole...
Este adevarat ca acum exista CF in toate zonele Romaniei, dar eu ma refeream la faptul ca sunt zone (de ex. Ardealul) unde cartea funciara este "mostenire" de la austro-ungari, dar sunt si zone (de ex. Moldova) unde cartile funciare au fost deschise incepand cu luna august 1999, in baza Legii nr. 7/1996 (care a inceput sa se aplice din august 1999). ;)
Cu stima, Paula!
ovi_dragomir a scris:

...legea permite instrainarea terenurilor fara cf daca instrainarea se face in scop de comasare sau in vederea obtinerii rentei agricole...

chiar daca sunt "putin" ironic sunt foatre interesat de subiect!! va rog, imi puteti preciza ce lege permite asta. am clienti firme, asociatii care doresc evident sa comaseze terenuri agricole, dar in zona Hunedoara si Sibiu trebuie (la cererea notarilor) sa intabuleze fiecare titlu de proprietate in parte (zeci de titluri, zeci de documentatii, in aceeasi tarla) apoi fac contracte de c-v si abea apoi comaseaza....

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare romeosuceava romeosuceava Buna ziua ! Am o problema cu niste tereuri pentru care doresc o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparere astfel: Am cumparat ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara carte funciara tulvan zina tulvan zina Am urmatoarea problema:sunt propietara unui teren mostenit de la parintii,terenul este obtinut de acestia prin legea 10 ,detin titlu de propietae dar nu s-a ... (vezi toată discuția)
Carte funciara cosarpavel cosarpavel Consider ca statul roman,Parlamentul Romaniei trebuie sa actioneze pentru aducerea la zi a cartilor funciare,in general,si a celor din teritoriile care au ... (vezi toată discuția)