avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carte funciara

Consider ca statul roman,Parlamentul Romaniei trebuie sa actioneze pentru aducerea la zi a cartilor funciare,in general,si a celor din teritoriile care au facut parte din Imperiul Austro-Ungar,in special.Cum este posibil,de exemplu, ca in zona ce apartine de municipiul Lugoj,jud.Timis,sa fie considerat propritar actual al unui teren(loc de casa) de cca.30 de ari un fost mosier din zona,doar pentru faptul ca este mentionat in CF din anul 1922,cand de atunci si pana astazi acel teren a avut, succesiv, inca 3 proprietari,care au muncit terenul si au platit taxe la primarie?Oamenii(de la sat) au cumparat si vandut terenul intre ei fara sa mai ajunga la CF.Astazi aceasta situatie este o anomalie care trebuie indreptata intr-un fel.Intrebarea este,cum?Parlamentul nu poate rezolva situatia printr-o lege ori prin introducerea unui articol intr-o lege existenta?Prin justitie este f.greu ca cel care detine acum terenul sa devina propritar cu acte in regula deoarece judecatorul ii solicita certificatul de deces al proprietarului din CF si situatia urmasilor sai.

Alte discuții în legătură

Sa mai sper in rezolvare? cosarpavel cosarpavel Va rog mult sa-mi spuneti cum se poate rezolva urmatorul caz:mama a cumparat un loc de casa, in jud.Timis ,cu contract de vanzare-cumparare incheiat la ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate obtinut pe cale administrativa cosarpavel cosarpavel Buna seara! Va rog sa-mi spuneti cum se poate face titlu de proprietate pe cale administrativa pe un teren intravilan pe care ti-ai construit o casa in care ... (vezi toată discuția)
Limite teritoriale gabicor gabicor As dori sa stiu , cf legii 18, ce limite teritoriale se iau in considerare pt. retrocedare, sau mai exact din ce an (exemplu 1962, 1982, etc.).mentionez ca ... (vezi toată discuția)