avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare autentic in 2011
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare autentic in 2011

am citit un articol de prima pagina:

www.avocatnet.ro/content/art... ?

semnat: "Cristina Voevodschi, Associate Pachiu & Asociatii (foto dreapta)"

si sunt interesat de legea care permite notarilor sa faca contracte de vanzare cumparare fara ca imobilele sa fie inscrise in Cartea Funciara. intreb asta pentru ca multi notari(birouri individuale....) refuza sa faca contracte de vanzare cumparare pe imobile pentru ca acestea nu sunt inscrise in CF. #-o
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 13:33, 13 Aprilie 2011
Nu suntei "ironic", sunteti doar nelamurit! :">
In orice caz, ceea ce afirmati dvs. ca se intampla in zona Hunedoara si Sibiu se intampla (sau ar trebui) in toata tara. Eu nu am auzit de vreo reglementare cu prive la ceea ce afirma colegul de mai sus.
Asa cum ati precizat si dvs., se procedeaza la intabularea fiecarui imobil (parcele) in CF (fiecare cu actul sau de proprietate, cu documentatia sa cadastrala, etc.), se perfecteaza contractele de vanzare-cumparare si, intr-un final, cumparatorul isi alipeste (comaseaza) toate imobilele.
Poate colegul se refera la actele de comasare sau dezmembrare pentru a caror perfectare nu este necesar in mod obligatoriu extras de carte funciara pentru autentificare, nefiind acte translative ale dreptului de proprietate, in acest sens fiind suficient un extras de carte funciara pentru informare. Totusi, din practica, pot sa va spun ca majoritatea covarsitoare a notarilor publici solicita extrase de carte funciara pentru autentificare la perfectarea actelor de alipire sau dezmembrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare romeosuceava romeosuceava Buna ziua ! Am o problema cu niste tereuri pentru care doresc o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparere astfel: Am cumparat ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara carte funciara tulvan zina tulvan zina Am urmatoarea problema:sunt propietara unui teren mostenit de la parintii,terenul este obtinut de acestia prin legea 10 ,detin titlu de propietae dar nu s-a ... (vezi toată discuția)
Carte funciara cosarpavel cosarpavel Consider ca statul roman,Parlamentul Romaniei trebuie sa actioneze pentru aducerea la zi a cartilor funciare,in general,si a celor din teritoriile care au ... (vezi toată discuția)