Buna ziua
In anul 2007 am contractat un credit in care fostul sot este titular si exista si un girant in persoana unui tert. Eu am semnat doar in calitate de sotie ca am luat la cunostinta despre clauzele contractuale. Intr-un singur articol din contract apare numele meu si doar cu aceasta specificatie.In prezent nu mai suntem sot si sotie. De cateva luni creditul inregistreaza restante de plata si am primit notificari ca sunt coplatitor si ca atare am obligatii de plata si se va recurge la executare silita.Am studiat contractul si nu am vazut nicaieri ca am obligatii de plata ci doar ca am cunostinta despre acest contract. Va rog daca se poate sa-mi spuneti daca aceasta semnatura ma face coplatitor si daca poate atrage dupa sine executarea silita.
Multumesc
Trebuie sa cititi cu atentie contractul de credit, in special acolo unde se face referire la dvs., de obicei bancile nu solicita semnatura sotului/sotiei doar ca "a luat la cunostinta". Vi s-a solicitat adeverinta de venit la intocmirea dosarului de credit? Concret:eu si sotul meu am avut 2 credite la 2 banci diferite, la una dintre ele am dus amandoi adeverinte de venit si am fost titular si el codebitor, la a doua banca a fost el titular si un coleg girant, eu n-am dus nici un document, n-am semnat absolut nimic la banca, n-am nici o calitate in acel contract.