avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit contractat de sot
Discuție deschisă în Executare silită

credit contractat de sot

sotul meu a contractat un credit nevoi personale,eu am semnat in calitate de sotie, ca am luat la cunostinta de acest contract.Precizez ca nu am facut dovada veniturilor mele.Dupa o perioada sotul nu si-a mai achitat ratele, nu are nici un venit si mi-a venit poprire pe salariu.Am depus contestatie la executare,o cerere de suspendare a popririi pana la solutionare, am depus cautiune, dar probabil ca n-am ales avocatul potrivit.Ce sanse sunt ca sa-mi fie admisa contestatia sau doar prelungesc perioada de incepere a popririi la care mai adaug si alte dobanzi.Multumesc.Am citit destul de mult si din codul familiei dar parerile in spete asemanatoare sunt diferite(inclusiv solutiile date)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:20, 30 Iunie 2011
Aceste aparari, despre care dvs. ne relatati, nu puteati sa le faceti, singura, fara ajutorul unui avocat.

Parerea mea este ca, avocatul dvs., a facut tot ce se putea, raportat la situatia pe care ne-o expuneti.Se intelege clar, faptul ca dvs. sunteti, la o prima vedere, "coplatitor", desi nu ati garantat acel credit cu nimic.

Deoarece sunt foarte importante, in acest context, inscrisurile pe care le-ati semnat, si pe care, cu siguranta, avocatul dvs. le-a studiat, nu suntem in masura sa facem, deocamdata, alte aprecieri.

Daca nu s-a dispus suspendarea executarii silite-sub forma popririi, de catre instanta investita cu aceasta cerere, nu se pune problema "prelungirii perioadei de incepere a popririi"...

in cazul dvs depinde mult de ce anume ati semnat. ar trebui sa cititi cu atentie contractul.
daca sunteti coplatitor , da, va poate executa silit si nu aveti cum sa va opuneti.
daca dvs nu apareti in el ca si coplatitor sau girant, dvs nu aveti contract cu banca si dupa parerea mea, nu pot trece direct la executare silita impotriva bunurilor dvs, ci ar trebui intai sa va actioneze in judecata si sa dovedeasca ca dvs in calitate de sotie ati stiut de imprumut si imprumuturile facute in timpul casatoriei de unul din soti pt nevoile casniciei, sunt datorii comune, cf codului familiei. abia apoi , puteti fi executata silit ( bunuile si /sau veniturile si ale dvs)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-cerere de suspendare ovidana ovidana In urma executarii silite, banca de unde eu si sotul meu (decedat ulterior) am avut un credit de nevoi personale, a vandut la licitatie casa in care am locuit. ... (vezi toată discuția)
Credit bancar fara stiinta unuia dintre soti teomicri teomicri buna ziua,sotul meu a facut la finele lui 2007 un imprumut la banca -persoana fizica-fara ca eu sa am habar.Acum mi-a sosit aceasta notificare de la banca ,cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita!!!! CatalinaMoise CatalinaMoise Va rog tare mult ajutati-ma..sunt intr-o situatie dificila si am mare nevoie de o parere avizata! In anul 2009 sotul meu a contractat la o banca un credit de ... (vezi toată discuția)