avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita-cerere de suspendare
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita-cerere de suspendare

In urma executarii silite, banca de unde eu si sotul meu (decedat ulterior) am avut un credit de nevoi personale, a vandut la licitatie casa in care am locuit. Avand in vedere pretul derizoriu cu care s-a vandut, creditul nu a fost acoperit, iar acum banca a solicitat firmei unde lucrez instituirea popririi pe salariul meu. Fac mentiunea ca pe rolul instantei exista un proces avand ca obiect contestatie la executare. In acest sens nu se suspenda poprirea pana la solutionarea contestatiei? Sau firma la care lucrez este obligata sa instituie poprirea?
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 08:01, 17 August 2011
Daca nu ati solicitat suspendarea si nu ati platit o cautiune, simpla contestatie la executare de pe rol nu suspenda nimic.
Trebuie sa formulati in cadrul procesului de contestatie la executare, o cerere de suspendare a executarii silite, pana la solutionarea definitiva a cauzei. In cadrul contestatiei la executare se poate contesta intreaga executare silita, precum si masurile dispuse de executorul judecatoresc in cursul contestatiei. Daca ati fost notificata ca urmeaza sa se infiinteze poprire asupra salariului dvs, trebuie sa contestati aceasta masura si sa solicitati suspendarea executarii. Va trebui sa platiti o cautiune. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat care sa studieze ce masuri s-au luat in cadrul executarii silite si sa va reprezinte in instanta, mai ales ca vanzarea imobilului deja s-a efectuat si acum vrea sa va mai si ia din salariu.
Cererea de suspendare a popririi se face cand este instituita o poprire.
Au dreptul sa institue poprirea pana la acoperire debit total!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita si suspendare. Marta Tot Marta Tot Va rog sa ma lamuriti asupra a doua aspecte : 1.Contestatia executarii silite presupune automat si suspendarea acesteia, chisr daca nu a fost solicitata de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu tigruta123 tigruta123 Lucrez la salarizare intr-o institutie si am primit o adresa de executare silita pentru poprire pe salariu pentru o angajata care nu si-a platit la timp un ... (vezi toată discuția)
Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)