avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recurs respins - pot sa mai circul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recurs respins - pot sa mai circul?

Va salut. incerc sa fiu cat mai scurt. mi sa suspendat permisul pt circulare pe sens opus; degeaba am demonstrat instantei ca acolo trebuia sa existe niste indicatoare si nu existau. mi sa respins si recursul, asa am aflat eu ca in tara asta nu poti sa te pui cu militia. intrebarea este: daca nu merg la judecatorie sa iau decizia sa o duc la militie, daca am fost la militie sa intreb despre situatia permisului meu si nu l-au retinut, (desi mi-au zis ca am un proces nesolutionat) pot sa circul fara teama? dupa ceva vreme se prescrie fapta sa scap de griji?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:46, 12 Aprilie 2011
vi se mai prelungeste perioada de suspendare cu inca o luna , daca nu predati permisul si hotararea legalizata
In termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii,deci din ziua pronuntarii acesteia,deoarece este definitiva,trebuie sa depuneti la politie permisul de conducere.
Daca veti depune permisul peste acest termen, la suspendarea aplicata initial,vi se mai adauga o luna pentru intarzierea predarii acestuia.
Hotararea dvs. este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii.
Astfel, in termen de 15 zile de la data pronuntarii sunteti obligat sa predati permisul de conducere, iar daca acest termen va fi depasit, perioada suspendarii se va majora cu inca 30 de zile.
Hotararea nu se comunica, prin urmare va trebui sa solicitati instantei care a pronuntat hotararea, eliberarea unui certificat de grefa cu solutia pronuntata si impreuna cu acest certificat de grefa veti preda permisul de conducere serviciului politiei rutiere.
va multumesc pentru raspuns, dar fapta nu are un termen dupa care se prescrie? nu as putea circula fara grija pana cand se prescrie si de aici incolo sa fiu fara pata?
Daca veti circula fara permis sau in timp ce permisul de conducere este suspendat,veti intra sub incidenta legii penale,fapta dvs fiind infractiune(art.86/2 din OUG nr.195/2002)si fiind sanctionata cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere categoria b pentru 30 de zile cu dovada de circulatie 15 zile Bowler Bowler Buna ziua. Problema mea este urmatoarea : Aseara, 30.09.2011, ora 22:30 in orasul Craiova, judetul Dolj, intr-o intersectie prevazuta cu semafor, am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Contestație suspendare permis 60 zile. am șanse să rămân doar cu amenda? Greg30 Greg30 Buna ziua. Daca mi-a fost suspendat permisul pe 60 zile si fac contestatie in termen de 15 zile si termenul pana la proces este mai mare de 60 zile, acea ... (vezi toată discuția)