avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis de conducere categoria B pentru 30 de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis de conducere categoria B pentru 30 de zile cu dovada de circulatie 15 zile

Buna ziua.
Problema mea este urmatoarea : Aseara, 30.09.2011, ora 22:30 in orasul Craiova, judetul Dolj, intr-o intersectie prevazuta cu semafor, am vrut sa merg inainte, dar m-am incadrat pe banda catre stanga. Semaforul este acelasi si pentru inainte si pentru stanga, asa ca mi-am continuat drumul inainte. Eram pe sensul opus de circulatie, am semnalizat sa intru pe sensul meu, dar nu am putut sa intru repede din cauza aglomeratiei.Am fost oprit de un politist, care mi-a luat permisul pentru 30 de zile pentru ca am circulat pe sensul opus. Se mai poate face ceva? Luni o sa incerc sa fac plangere. Mentionez ca am stat pe sensul opus foarte putin, aproximativ 5-10 secunde si nu era nici o masina.Si vreau sa imi spuneti daca se mai poate prelungi dovada cumva, pentru ca am mare nevoie de permis in perioada asta, pana in decembrie.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
Bowler, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:22, 1 Octombrie 2011
daca ati facut contestatie, aveti posibilitatea sa va scoateti ceritificat de grefa si va inapoiaza permisul pana la judecarea contestatiei si ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii..asta inseamna cateva luni bune.. in mod cert treceti de luna decembrie 2011, poate va apuca vara pana se ramane definitiva si irevocabila hotararea.. ar fi bine sa angajati totusi un avocat
Multumesc pentru raspuns. Si daca judecatoria hotaraste respingerea plangerii ce se va intampla? Voi avea permisul suspendat tot pe 30 de zile de la hotarare sau mai mult?
Hotararea instantei de fond este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii, astfel ca in termen de 15 zile de la data pronuntarii, sunteti obligat sa predati permisul impreuna cu un certificat de grefa ( cu solutia instantei) la serviciul de politie rutiera.
Perioada suspendarii va fi de 30 de zile si se va calcula de la data predarii permisului de conducere.
Daca veti depasi termenul de 15 zile, veti fi sanctionat cu majorarea perioadei se supendare a dreptului de a conduce cu inca 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs respins - pot sa mai circul? relu k relu k Va salut. incerc sa fiu cat mai scurt. mi sa suspendat permisul pt circulare pe sens opus; degeaba am demonstrat instantei ca acolo trebuia sa existe niste ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)
Termenul in care trebuie predat permisul de conducere calina-ruva calina-ruva Buna ziua!!! In data de 24.10.2012 mi-a fost respinsa plangerea impotriva procesului verbal de constatare a contraventie prin care mi-a fost suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)