avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu vatamare corporala usoara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu vatamare corporala usoara

Buna seara!

luna trecuta am lovit cu masina un pieton care mergea pe bicilcleta pe trecerea de pietoni(cu banda ptr biciclisti)... s-a intocmit dosarul si este o singura problema: domnul pe care l-am lovit nu este cetatean roman, trebuie sa plece acasa si eu nu stiu daca este si in avantajul dansului sa mai vina pana la politie sa declare ca nu vrea sa depuna plangere penala (dansul este cumsecade si nu doreste asta(mai rar oameni de o asemenea calitate)), este prins cu alergaturi acum pe ultima suta de metri si eu nu vreau sa ii mai incarc timpul si cu asta.

va mentionez ca nu cunosc numarul de zile de ingrijire medicala pe care le-a primit, dar nu a fost spitalizat, nu a avut nicio fractura, i s-a recomandat odihna si doctorul a estimat ca in 4 saptamani ii vor trece si durerea si vanataile...

nu stiu care sunt etapele care preced si cele care au legatura cu procedura penala si va rog sa ma lamuriti si in ce mod poate fi implicata victima dupa inceperea procesului in cazul in care nu da aceasta declaratie. dansul pleaca zilele acestea si banuiesc ca nu va fi facila desfasurarea tuturor formalitatilor.

va raspund prompt daca doriti detalii

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tatu tudor 2007 , utilizator 09:19, 18 Iunie 2008
In cazu in care pers. accidentata nu are pretentii, este presata de timp si nu poate sa se prezinte la Politia Rutiera pentru a da declaratie, poate sa dea o declaratie in fata noatarului in care sa spuna ca nu are ncii o pretentie de la dvs., ca nu a fost internat si ca nu intentioneaza sa faca plangere impotriva dvs.
Ulterior, dvs. o puteti depune la dosarul de cercetare penala pentru ca acesta sa fie solutionat.
as dori sa va mai pun o intrebare:
ce se va schimba in cazierul meu ? ma intereseaza aceasta deoarace toamna aceasta sunt determinat sa aplic ptr examen la scoala superioara de aviatie si sper sa nu imi afecteze acest accident formarea profesionala si nici posibila viitoare cariera in domeniu
dansul mi-a spus ca orice greseala are si o pedeapsa si m-a rugat sa fac o donatie... nu as vrea sa ofer aceste detalii... pe cale verbala am fost de acord... trebuie specificata aceasta intelegere si la notar?. nu am nici o intentie sa nu onorez dorinta sa.
dar daca pleaca maine si nu face deloc declaratia ce se intampla?
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2008
claudiu_b, utilizator
In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale avem urmatoarele situatii:
1) pana la 10 zile - nu este vorba de vatamare corporala- scap basma curata
2) peste 10 zile dar cel mult 60 zile - este vatamare corporala, actiunea penala punandu-se in miscare numai la plangerea victimei. Daca victima nu depune plangere nu ai nicio problema
3) peste 60 zile - este vorba de vatamare corporala grava - nu este cazul din cele ce rezulta din descrierea evenimentului rutier
Apelati la serviciile unui mediator autorizat.Cautati pe net un Birou de mediator
Va puteti rezolva problema fara costuri si rapid.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)
Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)