Cineva a reusit sa intre in calculatorul meu, sau mai probabil in cel al persoanei cu care comunicam si a facut rost de conversatiile dintre noi si le-a trimis pe mail altei persoane. Se poate face ceva? Cum?
Da.In cazul de fata actinea penala se pune in miscare la plangerea prelabila a persoanei vatamate iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.Pt a putea fi trasi la raspundere autorii va trebui sa depuneti o plangere la organele de cercetare penala.
Impacarea partilor adica le pot cere daune morale? Pe autori nu ii cunoastem.. doar persoana care a primit mailul cu conversatia.. Era in interesul acelei persoane..
Daunele pot fi solicitate,respectiv dispuse numai de catre instanta de judecata
Dvs aveti posibilitatea sa negociati cu partile,eventualele dvs pretentii materiale.
Le puteti cere si daune morale in cadrul unei actiuni civile exercitate intr'un proc penal sau separat deschizand doar o actiune civila.Imparea partilor inlatura raspunderea penala in situatia in care ulterior depunerii plangeri, inceperii urmaririi penale...cel mai tarziu pana la intervenirea unei hot judecatoresti definitive decideti sa va impacati si nu mai urmariti ca autorii sa raspunda penal.De asemenea impacarea partilor stinge actiunea civila!!!Puteti de asemenea sa incheiati un contract de tranzactie in cazul in care cadeti de comun acord asupra despagubirilor.Acea persoana care a primit conversatia probabil ca va fi si ea audiata ..poate are cunostinta de la cine a primit conversatia.
Dar daca acea conversatia a fost interceptata cu ajutorul calculatorului persoanei cu care discutam eu, si acea persoana nu vrea sa depuna plangere, eu pot depune?
Alte discuții în legătură
Furt din magazin
andradaaa
buna, lucrez la un magazin de cosmetice si un barbat a intrat si a furat mai multe produse (valoare totala de 700 lei) in timp ce eu ma ocupam de mai multi ... (vezi toată discuția)