avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal - politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal - politia rutiera

Salut toti membrii acestui forum, va rog sa-mi spuneti cum pot contesta si unde un proces verbal intocmit de un agent constatator al politiei rutiere.Motivul acestui dosar este urmatorul, de fapt trecut si pe dovada provizorie de circulatie-A CONDUS AUTO DACIA 1100 CU NR.EXPIRATE DIN 2006. In fapt aceasta masina fara baterie,benzina, cu motorul nepornit, ,cu toate cauciucurile pe pana,nemiscata efecti v de 5 ani iar eu mergind pe linga masina cu mina pe volan, a fost tractata cu o alta masina pe o distanta de max.10 metri.Cei de la sectie mi-au spus sa astept sa ma cheme la procuratura, acesta hotarind soarta mea,dar eu doresc sa nu astept 6-12 luni ptr.aceasta nedreptate,abuzX-(
sunt slabe sansele de reusita in caz ca veti contesta PV deoarece legea stipuleaza obligativitatea schimbarii acestor numere provizorii chiar daca nu iesiti din curte cu masina respectiva.
Acesta va fi un dosar penal,nu un simplu proces verbal.
Vi se va intocmi dosar penal conform art,85/4 din OUG nr.195/2002 pentru conducerea unui autovehicul cu numere expirate,fapta fiind sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani.
Daca puteti dovedi cu probe(acte,martori,alte probe) ca este vorba doar despre o distanta de 10 m,astfel cum afirmati,daca nu aveti antecedente penale si recunoasteti fapta,este posibil ca sa vi se aplice o sanctiune administrativa de catre procuror(amenda),conf.art.18/1 c.pen.
Recomandarea ar fi,ca in functie de posibilitatile financiare,sa angajati un avocat care sa va asigure asistenta juridica si sa minimalizeze consecintele juridice ale faptei dvs
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare.
Multumesc!

Gabriela Pintea

georgecostea69@gmail.com a scris:
Va rog frumos sa ma ajutati cu citeva sfaturi,sugesti. In fapt este vorba despre un dosar penal intocmit de politia voluntari. Doresc sa aflu care sunt etapele acestui dosar,cit dureaza, si cum pot afla situatia acestuia la zi ? Deasemenea va rog sa-mi spuneti daca trebuie neaparat sa apelez la serviciile unui avocat si mai ales cind? Pe scurt ,obiectul acestui dosar este" CONDUCEREA UNUI AUTOTURISM CU NR. EXPIRATE". Infapt aceasta masina DACIA 1100 an -1969 imobilizata pe loc de 5 ani cu rotile infrinate,nepornita,fara baterie si benzina,condusa din exterior[tractata de o alta masina] pe o distanta de aproximativ 10-15 metri, pentru a fi urcata intr-o autoutilitara, deoarece o vindusem pentru fier vechi.Ptr. acest lucru un agent de politie cu mult exces de zel si multa prostie mi-a intocmit dosar penal. Declar pe propie raspundere ca EU sunt cel mai mare infractor din aceasta TARA


Radu Alexandru a raspuns:
Agentul de politie doar a constatat. Nu ati citit procesul verbal de constatare ??
Eu cred ca daca veti proba ce ati spus mai sus, normal ca va fi propusa o solutie corespunzatoare. Eu cred ca nu trebuie sa va faceti probleme.


Nicolas Penaru a raspuns:
Nu ati precizat daca era drum public!!!Oricum fapta nu rezinta un pericol social deosebit si se va propune aplicarea art 18 indice 1 adica o masura administrativa respectiv mustrare sau amenda.
Ras. ptr D-ul Radu, am citit PV, initial nu am vrut sa-l semnez, dar am fost amenintat ca daca nu semnez nu primesc dovada de circulatie provizorie,ptr. mine fiind sofer [job],am fost nevoit sa fac acest compromis, am semnat PV ,cu speranta ca voi gasi un superior care va indrepta lucrurile.Astazi 13.04.2011,am fost sa prelungesc, aceasta dovada provizorie la parchetul din buftea,dar aici surpriza; a trebuit sa depun o cerere catre prim-procuror,urmind ca rezultatul sa-l primesc dupa 3 zile, dupa care trebuie sa merg la politia ilfov sa primesc o stampila pe dovada, personal consider ca este o mare bataie de joc, dar nu am ce face.Ma intreb ce legatura are parchetul ,daca dosarul se afla tot la politia voluntari,lucru confirmat de procurorul de servici,de ce dureaza 3 zile un raspuns la o cerere ,si in ce cunostinta de cauza se ia aceasta hotarire???X-(:sorry:
Ras. ptr. D-ul Nicolas ; Da este vorba despre o straduta secundara plina de gropii, neasfaltata,arata ca un drum de tara,din '"orasul" VOLUNTARI,sper sa aveti dreptate[art 18],sunt cu total de acord ,recunosc ca am gresit si pentru acest lucru trebuie sa platesc, dar de la o amanda la dosar penal este o mare diferenta.:stunned:

Alte discuții în legătură

Conducere cu numere de inmatriculare provizorii expirate sebastian.34 sebastian.34 am condus masina de firma cu numerele provizorii expirate. am fost oprit de politie mi-au retinut permisul si numerele. am cerut sa fiu escortat de politie ... (vezi toată discuția)
Ptr recuperarea permisului de conducere cheffovidiu cheffovidiu Buna ziua, Ma numesc Ovidiu, am si eu o problema si sper sa ma ajuta-ti. In data de 28.10.2009 am avut accident rutier,eu fiind soferul, pentru motivul ... (vezi toată discuția)
Dovada de circulatie. procedura noua? daniel.alexandru daniel.alexandru Buna ziua in primul rand. ..Azi am fost la parchet ( ploiesti) sa-mi prelungesc dovada de circulatie , mi-a expirat ieri 4 .08. 2010. Ajung acolo zarva ... (vezi toată discuția)