..Azi am fost la parchet ( ploiesti) sa-mi prelungesc dovada de circulatie , mi-a expirat ieri 4 .08. 2010.
Ajung acolo zarva mare . Imi zice o persoana care statea la rand ca trebuie sa fac o cerere la prim procuror ( una de mana , pana acum ne dadea de acolo unele tip) in care sa precizez motivul ptr care vreau prelungire + o copie dupa dovada ,raman mirat ,pana acum nu era asa.
OK fac tot ce trebuie ma duc cu ele...si imi zice procuroru' ca imi trimite raspunsul acasa dupa 7 zile , dar sa nu ma astept la un raspuns pozitiv .
Am ramas cam uimit asa, din decembrie 2008 ( accident cu victime art 184 al 1,3 fara alcool in sange ) tot merg cu dovada si deodata nu mai vrea sa o prelungeasca, Pana acum am prelungit-o fara probleme ,deodata asa am devenit un pericol public? Nu sunt singurul in aceasta situatie la toti ce aveau dosare cu victime le respingea .
S-a schimbat legea ? procedura ? Procurorul nu a vrut sa stea la multe discutii cu mine. #-o De 2 ani zace dosarul la ei , nici macar la o audieri n-am fost chemat .Mi se pare nesimtire maxima ,stiu ca orice om beneficieaza de prezumtia de nevinovatie , deci pana cand ar fi fost data hotararea de la judecator mi se parea normal sa pot conduce ,
Niste pareri va rog ?
Va multumesc.
Cu stima ,
Daniel Constantin,
Buna ziua,
Din cunostintele mele este recomandat sa va duceti cu cel putin 7 zile inainte sa va expire dovada. Nu cred ca o sa primiti un raspuns negativ, doar ca este acum perioada vacantelor si exista posibilitatea sa fie un numar mai mic de personal si de aceea sa va transmita prin posta.
Cat despre durata cercetarii nu ma pot pronunta.
deci pana acum ( de 2 ani de cand am facut poteca la parchet si politie) procedura era cam asa:
ma duceam dimineata la parchet . acolo completam o cerere tip data de procuror( erau puse acolo gramada) si dupa ce o completam ma duceam cu ea in biroul procurorului de servici ..imi dadea rezolutia in aceeasi zi si apoi ma duceam la politie ptr stampila pe dovada. odata m-am dus cu dovada expirata si de 3 saptm si n-au fost probleme .
acum fa cerere de mana, spune motivul ptr care iti trebuie dovada si dupa 7 zile iti da un raspuns( si ala negativ mai mult ca sigur mi-a zis domnul procuror) . De 2 ani de zile conduc cu dovada , o amenda n-am primit si brusc s-au saturat de noi nu vor sa ne mai lase sa conducem , nu e cam ciudat?
mi-a sosit raspunsul acasa...este unul negativ ,,,,si unui prieten la fel
motivul : "cererea este neintemeiata "
motivul meu este unul destul de intemeiat (pentru mine ) : am nevoie de masina pentru a putea face naveta la locul de munca potigrafu -otopeni....
oricum eu tot nu inteleg cum 2 ani de zile nici macar nu le-a pasat ...se prelungeau dovezi fara sa ceara explicatii si acum #-o
imi treb neaparat dovada....pana se finalizeaza cazul mi se pare normal sa ma lase sa conduc .
sfaturi ceva ?
Multumesc!:)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Accident
JosefC
buna seara.Revin cu (inca) o intrebare.Recent, un prieten de\'al meu, a cauzat un accident soldat cu \\"victima\\"...fara nevoie de ingrijiri medicale, fara ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis
unde
Buna Ziua ,
Am o problema putin mai complexa.
In data de 14.06 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victime (celalt sofer a avut o simpla ... (vezi toată discuția)