avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am nevoie de un sfat!Numarul mediu de salariati.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am nevoie de un sfat!Numarul mediu de salariati.

Buna ziua!
Intocmeam zilele trecute bilantul contabil pe 2010.Si am ajuns la sectiunea numarului mediu de salariati si nu stiu cum sa-l calculez.
Ma poate ajuta cineva cu aceasta problema?Cum se calculeaza numarul mediu de salariati pe an?Exista o anumita formula?
Exemplul meu este urmatorul: am o firma acre este infiintata in iulie 2010.A avut salariati in numar de 64 incepand cu 15 dec 2010.Deci eu ce nuamr mediu de salariati trec in bilant la dec?
Multumesc anticipat!Toata stima!
Adunati nr. salariatilor din fiecare luna si impartiti la 6 si aveti"X'nr. mediu de salariati in anul 2010 :D
Buna seara ,daca societatea a avut salariati incepand cu luna decembrie,chiar daca aceasta a fost infiintata in luna iulie,treceti 64 ca numar mediu de salariati .
va amintiti ? a existat undeva , in vreo reglementare privitoare la intocmirea bilantului, o procedura de determinare a numarului mediu de salariati ?
Am mai intalnit ca mod de calcul si media aritmetica a numarului mediu lunar din fosta declaratie pensii
1. Intrati pe:
[ link extern ] /
Numarul mediu de salariati se calculeaza la fel indiferent de unde se foloseste el.

2. Puteti merge la Directia Judeteana de Statistica sa luati formula de calcul a numarului mediu de salariati. Aceasta formula se regaseste si pe formularele date de DJS spre completare.
citat din articolul la care Dl.Valeriu face trimitere :

" În cazul cand unitatea a fost infiintata sau si-a încetat activitatea in cursul anului, se iau în calcul efectivele zilnice numai pentru perioada în care a functionat, iar suma rezultata se imparte la numărul total al zilelor calendaristice din an."

In cazul in care am aplica modul de calcul descris mai sus, ar putea rezulta , prin rotunjire ,0 , la nr mediu al salariatilor .
Totusi, in acelasi bilant, se raporteaza cheltuieli cu salariile iar corelatiile existente in formular nici nu cred ca permit trecerea cifrei 0 la salariati si costuri cu salariile .
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
Magda Staicu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Declaratie trimestriala alinafay_bv alinafay_bv CONFORM ULTIMELOR MODIFICARI LEGALE SOCIETATEA TREBUIE \"SA AIBA IN ANUL ANTERIOR(2010) UN NUMAR MEDIU DE PINA LA 3 SALARIATI EXLUSIV\" -EU INTELEG PINA LA 2 ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de risc maternal iuliaraban iuliaraban Cum se socotesc veniturile pentru determinarea bazei de calcul a indemnizatiei ? Se iau in considerare bonurile de masa ? Ce perioada de cotizare se ia in ... (vezi toată discuția)
Actualizare salariu pentru pensie rollyalbano rollyalbano Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu o formula de actualizare a salariului , mai exact un salariu de 2 000 000 lei din anul 1999 , cat este actualizat in ... (vezi toată discuția)