avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

buna ziua
stie cineva daca exista un articol de lege prin care daca parchez masina 20m adica sub 50m nu se considera infractiune?
pe acest lucru si-a construit apararea avocatul
eu preferam sa cheme doctoritele ca martori sa demonstrez ca nu am refuzat probe biologice ci doar am cerut 5 min sa prind curaj
sora mea a facut hepatitaC de la o injectie in romania cu "ac steril"
norocul ei a fost ca s-a tratat in franta unde locuieste gratis pt e 5000 euro pe luna tratamentul
cu stima si respect
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:28, 10 Aprilie 2011
nu exista asa ceva (ma refer la distanta) :O

apararea bazata pe acest aspect incearca evidentierea unor circumstanta reale atenuante astfel incit sa obtineti o pedeapsa cit mai mica si o suspendare a executarii.
doctoritele nu vor fi chemate ca martori, nu am vazut o instanta care sa admita o asemena proba. in mod normal, refuzul si motivul acestuia se trec in procesul verbal ce se incheie la unitatea medicala in acel moment. In baza lui s-a intocmit dosarul penal.

inteleg ca dvs sunteti trimis in judecata ptr refuzul de recoltare a probelor si nu pentru conducere cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8, corect?

ar fi bine sa aduceti ca martor sora dvs impreuna cu documentele sale medicale astfel incit sa puteti dovedi temeinicia "fobiei", aceasta fiind una intemeiata. in lipsa unui certificat medical care sa ateste aceasta fobie de ace (se numeste BELONEPHOBIA) sau de injectii (TRYPANOPHOBIA) o puteti dovedi prin sora dvs.

este o sansa si nu o garantie insa fiind vorba de un dosar penal eu zic ca merita incercat. fiind un dosar penal, eu nu as lasa nimic deoparte ca sa fiu achitat.
multumesc de raspuns
doctoritele au scris ca nu paream baut si ca nu am refuzat probele nu stiu de ce nu sa tinut cont
pedeapsa am luat 6 luni cu suspendare
In situatia dvs,apararea indicata de distinsul dn.avocat Costache era cea mai indicata.
Nu se admite in general in cadrul probatoriilor audierea ca martor a doctorilor si asistentilor medicali prezenti la recoltarea probelor biologice sau care vi le-au recoltat.
Imi pare rau ca ati fost sanctionat,dar in aceasta situatie,depinde de probatoriile administrate si de apararea facuta de avocatul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recoltare probe biologice cosmin30 cosmin30 sunt chemat in instanta pentru fond-infractiuni privind circulatia pe drumurile publice(oug nr.195/2002);am fost oprit de un echipaj de politie -am suflat in ... (vezi toată discuția)
Ce cosencinte pot trage - alcool la volan cucoanes cucoanes [quot][/quot]am fost depistat de un echipaj de politie joi la ora 24 in urmare eram la volanul unui autoturism ce cosencinte pot trace daca am fost testat cu ... (vezi toată discuția)
Refuzul recoltarii probelor biologice de catre politist cristalina cristalina in urma testării a avut o concentratie de alcool in aerul expirat de 0,86. A refuzat recoltarea probelor biologice. După ce a constientizat gravitatea ... (vezi toată discuția)