avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare pe baza de comanda
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare pe baza de comanda

Buna ziua,

Urmeaza sa completez prima mea factura si am fost rugata sa trec numarul comenzii ferme la denumire produs, fara a preciza despre ce fel de servicii este vorba.( Sunt prestator de servicii, profesii libere). Deoarece comenzile pe baza carora am prestat serviciile (ocazionale) sunt de fapt e-mail-uri, in care se specifica numarul comenzii, si termenul de predare, fara alte detalii, nu stiu ce sa trec la U. M., pret unitar, etc. Ajunge daca trec doar nr. comenzii, si 1 la celelalte rubrici? Am contract cu firma respectiva, unde sunt fixate preturile, etc In plus, va fi o factura centralizatoare, deci voi avea nevoie de aceste comenzi anexate la factura. Ajunge daca printez acele e-mailuri, avand doar nr. si termen comanda?
Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:54, 10 Aprilie 2011
Treceti ''prestari servicii conform comanda/contract nr , din data de ...
Buna ziua ,

Pe factura puteti sa inscrieti" prestari servicii cf. ctr. nr....din data de..." .conform specificatii. Anexele (specificatiile) la factura ,banuiesc ca sunt lunare .Va sfatuiesc sa le trimiteti prin posta cu confirmare de primire sau le predati direct beneficiarilor.Pe baza de numar de numar de inregistrare sau semnatura si copie dupa C.I sau B.I. .

:hm:

Sincera sa fiu nu prea am inteles foarte clar ce fel de servicii prestati Dvs. Transmiteti mail-uri anumitor persoane ,la cererea clientilor? Straniu....:O



Primesc comenzile pe mail, scuze daca m-am exprimat gresit. Prestari servicii de traducere.
Multumesc pentru raspuns.
Buna seara

Cu mare placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare bani produs pe comanda intre persoane juridice Anellym01 Anellym01 O firma a solicitat prin mail si telefonic catre alta firma, realizarea unui produs pe comanda (printarea unui tapet cu model custom), a primit o factura ... (vezi toată discuția)
Completare factura client alinutza32 alinutza32 Cum completez o factura pt client la rubrica "denumirea produselor sau serviciilor", tinand cont ca firma are retea de internet, majoritatea clientilor sunt ... (vezi toată discuția)
Comunicare prin email ca si clauza contractuala dpacks dpacks Buna ziua, doresc sa stiu daca este acceptat ca baza legala pentru emiterea de facturi un contract cadru in care se specifica ca fiecare comanda in parte se ... (vezi toată discuția)