avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cuantumul pensiei pentru limita de varsta: Legea nr. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cuantumul pensiei pentru limita de varsta: Legea nr. 263/2010 sau Legea nr. 19/2000?

Buna ziua,

Sunt nascuta in 1953, am cotizat 29 de ani si m-am pensionat medical in ianuarie 2001.
Ar trebui ca in ianuarie 2013 sa trec pe pensie pentru limita de varsta.
Se va recalcula pensia?
Daca aceasta va fi recalculata, acest lucru se va realiza cf legii 19, pe care s-a facut pensionarea sau cf legii 263?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 16:15, 9 Aprilie 2011
buna ziua
in momentul in care veti ajunge la limita de virsta pensia se va recalcula la intreg stagiu de cotizare si cel asimilat si suplimentar conform legislatiei de la acea data nici decum a leg 19 pentru ca aceasta nu mai exista in acest moment si veti avea posibilitatea sa optati pentru pensia mai avantajoasa
av daniela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul pensiei pentru limita de varsta se va calcula conform legii nr. 263/2010 sau conform legii nr. 19/2000? Alessandratw Alessandratw Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: mama, nascuta in iulie 1953, cu stagiu de cotizare de 29 ani 11 luni si 4 zile, s-a pensionat medical grad 2 in ... (vezi toată discuția)
Am 43.79733 puncte totale si punctaj mediu de 1.27656 si 22500 ... Bibi29 Bibi29 Am 43.79733 puncte totale si punctaj mediu de 1.27656 si 22500 lei pensia pe luna. Daca primesc indicele de corectie cind am depus cererea pentru pensia de ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta pityika pityika DACA MA PUTETI AJUTA REFERITOR LA PENSIONAREA UNEI PERSOANE LA LIMITA DE VIRSTA ! DATELE SINT DIN DECIZIA DE PENSIONARE DE INVALIDITATE COD PENSIE N22 din ... (vezi toată discuția)