Buna ziua
Ma ocup de contabilitatea unei firme de transport international care mai nou la alimentarile pe care le fac masinile cu combustibil din Polonia si Bulgaria (in cursele pe care le fac) nu imi mai aduc bonurile de combustibil ci factura; acelasi lucru se intampla si pentru taxele de drum pe care le platesc in afara.
Intrebarea mea este care este regimul contabil al acestor facturi :se inregistreaza in contab taxare inversa sau sunt scutite?Se declara in 390?
Da asa este facturile contin tva-ul aferent tarilor respective iar firma de transport are contract cu o firma din afara care se ocupa de recuperarea TVa-lui din alte tari - tocmai la solicitarea acestei firme s-a trecut de la bon fiscal la factura (au spus ca numai pe baza de factura se poate recupera tva din aceste tari).
Sa inteleg ca eu nu declar aceste facturi in 390?Si le inregistrez ca si scutite?
Va multumesc si va doresc o zi placuta.
in 390 se declara doar operatiunile intracomunitare taxabile in romania, or aici nu este vorba de asa ceva.
inregistrati tva achitata pe costul de achizitie ca si cheltuiala, iar dupa recuperarea tva veti avea un venit.