avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim conform CCMUNN aplicabil functionarilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim conform CCMUNN aplicabil functionarilor publici ?

Sint functionar public cu studii superioare la o institutie publica din Bucuresti. Salarizarea functionarilor publici s-a facut conform prevederilor OG 2/2006, OG 6/2007 iar in prezent conform prevederilor OG nr. 9/2008. Insa aceste acte normative au avut si au, in ceea ce priveste nivelul salariului minim in functie de studii, prevederi diferite de CCMUNN, respectiv prevede salarii mult mai mici. Spre exemplu daca CCMUNN prevede, in prezent, pentru salariatii cu studii superioare un salariu minim de 1000 de lei (pentru un debutant) salariul meu de incadrare - avind 10 ani vechime - este, conform OG nr. 9/2008 934 de lei. Se aplica sau nu CCMUNN in cazul functionarilor publici ? Si daca nu se aplica - avind in vedere actul normativ special - functionarii publici cum trebuie priviti - cetateni de rangul 2 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 18 Iunie 2008
CCMN nu se aplica functionarilor publici.
Drepturile salariale pentru functionarii publici sunt stabilite prin acte normative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu consilier juridic petrescuoana petrescuoana Buna ziua, va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la o intrebare : ce salariu are un consilier juridic angajat in cadrul unui consiliu local.... debutant ... (vezi toată discuția)
Salariu consilier juridic Ela_Cj Ela_Cj Buna ziua, am si eu o intrebare la care nu ii gasesc raspunsul si nimeni nu ma poate lamuri cu certitudine. Sunt consilier juridic debutant la o primarie ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pentru cei cu studii superioare rambela rambela Lucrez in sistemul bugetar ca referent de specialitate cu studii superioare si am un salariu de incadrare de 922 ron.Conform HG nr 1051/2008,de la 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)