Buna.Am si eu o intrebare. Angajatorul meu ne spune ca daca nu venim sambata si duminica la lucru ne da afara ca ne poate obliga pentru sa mergem la lucru si daca nu mergem ne poate da afara.este adevarat si ce am putea face? Va multumesc
Dar aveti libere doua zile consecutive in cursul saptamanii?
Daca nu respecta contractul de munca incheiat in ceea ce priveste durata normala de munca si zilele libere sau plata orelor suplimentare puteti sesiza ITM. Cat priveste faptul ca "ne poate da afara", o poate face (si a putut sa o faca mereu) chiar daca i-ati cremui pantofii. Aplica solutia la moda "restructurare posturi" si gata. Asa ca fiti demni si solicitati respectarea contractului, nu aveti nici o garantie ca daca ii faceti pe plac nu va da afara.
Si amenintarea cu datul afara poate fi sanctionata , potrivit Codului penal.
Referitor la munca in zilele de repaus saptamanal , ii puteti comunica angajatorului ca in cazul acesta repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite de comun acord , situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.
Repaus saptamanal
veterin
In fiecare sambata si duminica lucrez cate 4 ore.
cum poate angajatorul sa imi dea 2 zile libere consecutive pe saptamana cu respectarea normei medii de 40 ... (vezi toată discuția)