avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... datorie la banca fara ipoteca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

datorie la banca fara ipoteca

prietena mea a luat un imprumut de la banca pt.nevoi personale cu buletinul acum 6 ani.Din cauza ca a ramas fara loc de munca nu a mai putut restitui creditul.Acuma creditul l-a luat o firma de recuperari si vrea s-o execute silit dar ea nu are nici o proprietate pe numele ei.Ce executa firma re cuperatoare? si ce i se poate intimpla?Daca o sa aiba cindva loc de munca o sa-i faca poprire pe salariu? va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 08:46, 10 Aprilie 2011
da, o sa-i puna poprire pe 1/3 din salariu.
functie de suma ,poate ajunge l o intelegere cu firma de recuperari.
ori sa plateasca in rateori sa plateasca toata suma iar firma de recuperari sa-i faca o reducere cu 10-15-20 % functie de termenul in care plateste.
oricum la un moment dat tot va trebui sa plateasca.
Datoria e prescrisa daca nu a primit nicio notificare de la executor judecatoresc in primii 3 ani. Cele de la recuperatori nu au efect intreruptiv.

E posibil sa fi existat si o polita de asigurare pe acolo care sa acopere riscul de neplata, banca si-a acoperindu-si astfel paguba. Si cei de la asigurare au dat creanta pe mana recuperatorilor. Oamenii astia fac un mare taraboi ca de obicei apeland la intimidare.

Prietena a fost sigur inregistrata de banca la Biroul de Credite (BC) si / sau Centrala Riscurilor Bancare (CRB) ca "rau platnic" ceea ce inseamna sanse nule pentru ea sa mai ia vreun credit pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit restant: albulescu albulescu Buna seara,daca cineva are o datorie de 2-3000 ron la banca neplatita de un an,iar dupa un timp aceea persoana sa angajat,iar plata salariului sau i se poate ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp incepe executarea silita? robo21d robo21d Buna ziua! Am o restanta la o banca in valoare de 370 de Ron. Restanta o am de la banca BRD,acum preluata de recuperatorii de la firma EOS KSI. Ultima zi de ... (vezi toată discuția)