avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neachitare rate la credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neachitare rate la credit de nevoi personale

Buna,am contractat in aprilie 2011 un credit de nevoi personale fara garantii in valoare de 15000 Roni de la Raiffeisen Bank printr-un intermediar bancar,iar in contract specifica faptul ca dupa primele 6 luni de plata am dreptul la pauza a trei rate cand doresc iar eu am inteles de la intermediar ca primele trei luni nu trebuie sa platesc vreo rata la banca.Am fost plecat in strainatate iar la intoarcere am fost surprins sa aflu ca am fost inclus in baza de credit ca rau platnic pentru neachitarea ratelor si creanta creditului a fost vanduta unei firme de recuperari iar banca spunandu-mi c nu mai au nici o treaba cu mine.Acum firma de recuperari a incercat sa-mi propuna un plan de recuperare a creditului printo rata de 200 de roni in primele 6 luni sau daca nu accept o sa-mi trimita dosarul in instanta spunand ca pe langa o executare silita adica poprire pe salar pentru ca alte bunuri nu detin sar putea sa fiu acuzat si de FRAUDA bancara deoarece sant trecut in dosar de rea credinta ca nu am platit nici o rata si poate deveni un caz penal.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu cazul meu si sa-mi spuneti ce e de facut,iar daca cazul meu poate fi cnsiderat penal.Va multumesc mult.
Prin executare silita , mai mult de 1/3 din salariu nu au cum sa va retina. Nu poate fi vb de frauda cat nu ati falsificat nimic, nu ati inselat.
Indicat ar fi sa niu asteptati sa fiti executat silit, puteti sa ajungeti la o intelegere cu firma sa platiti esalonat.
V-au propus sa dati cate 200 de lei in primele 6 luni, apoi ce se intampla ? :)
Aceasta firma de recuperari au facut propunerea ca sa platesc suma de 200 Roni in primele 6 luni iar dupa aceea o sa stabilim in functie de venitul meu daca imi permit sa continuam asa sau rata se va mari sau micsora pana la achitarea creditului.Sa inteleg de la DV.ca cazul meu nu se poate considera Frauda bancara daca nu am platit nici o rata la acest credit.Daca nu doresc sa colaborez cu aceasta firma de recuperari si astept sa ma actioneze banca in judecata ce se poate intampla in afara ca va trebui sa platesc si cheltuielile de judecata.Astept un raspuns si va multumesc pentru ajutor.
Nu va da banca in judecata, firma de recuperari e acum creditorul dvs, aceasta va apela direct la executor pt executarea silita, contractul de credit constitie titlu executoriu.
In afra ca veti avea de platit sume in plus .. mai nimic. Veti avea poprire pe 1/3 din salariu, pe conturi si daca in timp veti dobandi un bun fie cumparat fie mostenit, se poate indrepta si asupra acestuia.
Un sfat: planul de rambursare sa il primiti in scris.
Firma de recuperare mi-a trimis pe e-mail o intelegere de plata si un formular ce trebuie complectat cu datele mele personale si semnatura pe care trebuie sa-trimit impreuna cu o copie de buletin la adresa lor.Daca semnez acel formular gata sant al lor si nu pot sa o mai lungesc asa ma pot actiona mai rapid in instanta pentru executarea silita daca nu respect intelegerea lor de plata.Ce ma sfatuiti sa fac,sa respect intelegerea sau sa astept sa-mi pna poprire pe salar caci alte bunuri nu detin.Va multumesc pt.intelegere si ajutor.

Alte discuții în legătură

Nu mai pot plati creditul,ce trebuie sa fac? marianmarianc marianmarianc buna ziua ,ma numesc marian,am un credit in franci elvetieni,nu mai pot plati ratele ,acestea sau dublat triplat nici nu mai stiu .am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)
Executarea silita (judecatoreasca) littlemissnobody littlemissnobody Buna, fac si eu parte din multimea de romani ce nu si-au mai platit creditul la banca. Am avut un credit imobiliar si unul de nevoi personale. In 2010 am ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru a ''fenta'' banca ionut_daniel ionut_daniel am un credit la Banca....problema este ca am niste bunuri pe numele meu...dak le vand unui apropiat (nu este ruda cu mine), in perioada cand nu mai platesc ... (vezi toată discuția)