avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ajutor pentru a \'\'fenta\'\' banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ajutor pentru a ''fenta'' banca

am un credit la Banca....problema este ca am niste bunuri pe numele meu...dak le vand unui apropiat (nu este ruda cu mine), in perioada cand nu mai platesc ratele, firma de recuperare mai poate anula contractul de vanzare cumparare...stiu ca dupa 6 luni de regula se vinde creditul....este de nevoi personale si sunt la zi cu platile...am salariu, dar nu mai fac fata ...vreau sa imi faca poprire, dar sa nu se atinga de bunuri.......astept sfaturi......
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Aveti grija sa nu fiti dumneavoastra cel fentat. Cine stie daca aproapiatul nu va dribleaza.
Daca vi se va pune poprire, veti platit dobanzi si penalitati toata vata si tot dator veti muri.

"Creditorul poate urmari bunurile debitorului in mana oricui s-ar afla"

... asta inseamna ca banca poate sa solicite anularea contractelor de vanzare-cumparare a bunurilor respective, daca se dovedeste ca aceste contracte s-au incheiat tocmai in scopul sustragerii de la plata debitului datorat.

... e drept ca este un proces lung si costisitor... dar... daca suma de bani este suficient de mare pentru ca banca sa faca toate aceste demersuri, fiti sigur ca va face!!!

... nu ramane banca cu datornici, in niciun caz!:P
Opinia mea este in sensul ca un bun vandut nu mai este al debitorului.

De acord ca exista posibilitatea pentru creditor de a cere anularea actului de instrainare daca e facut in frauda sa, insa nu intemeiat pe acea prevedere legala care este doar expresia dreptului de urmarire, apanaj al creditorului ipotecar.
In privinta sanselor de succes al unei actiuni in anulare, as paria pe respingerea unei astfel de actiuni, consider ca sunt sanse mici de admitere. Frauda e f greu de dovedit, mai ales in situatia in care creditul nu era scadent in momentul vanzarii.
Ce fel de bunuri ?
Daca nu mai puteti plati, vindeti imobilul ( daca e vb de un imobil), achitati-va datoriile si cumparati ceva mai mic. Asa veti fi sigur ca veti mai avea un acoperis si scapati si de datorii.
Nu e vb doar de o posibila rea credinta din partea cumparatorului, ci si de nesansa..oamenii mai si mor sau au datorii la randul lor :)
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
gi-jane2, moderator
este vorba de cateva terenuri in valoare de 20 - 30 de mii de lei......mai am de dat la banca vre 8000 de euro plus dobanda.....fac mentiunea ca am dat vreo 12 000 de euro in 5 ani de zile la un credit contractat de 12 600 de euro si nu mai fac fata cu rata de 215 euro pe luna...dak as colabora cu firma de recuperari si le-as da in jur de 100 de euro pe luna mai mult timp, ar mai face tot posibilul sa-mi anuleze contractele????
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
ionut_daniel, utilizator

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare cumparare incheiat intre parine si copil poate fi anulat de banca? Iuliappsc Iuliappsc Buna seara, am si eu o intrebare care ma framanta de ceva vreme, o sa incerc inainte de asta sa prezint putin situatia mea. Am un credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de administrator al unei SC am luat o linie de credit garantata de FNGCM pe de o parte si eu in calitate de avalist al unui BO. Eu si ... (vezi toată discuția)
Cedare bunuri comune celuilalt sot ionut_tuta ionut_tuta As vrea sa stiu daca pot ceda partea mea de proprietate a apartamentului comun, cumpărat de noi după căsătorie, la care suntem coproprietari, pe cale ... (vezi toată discuția)