avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita (judecatoreasca)
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita (judecatoreasca)

Buna,
fac si eu parte din multimea de romani ce nu si-au mai platit creditul la banca. Am avut un credit imobiliar si unul de nevoi personale. In 2010 am incetat munca (lucram la Banca..) si am plecat din tara, din motive personale. Din pacate, nu mi-am putut gasi un loc de munca si, prin urmare, nu am mai putut plati rate la timp sau deloc. Un an mai tarziu, banca imi propune sa imi vanda imobilul pentru a-si recupera o parte din bani ( in jur de 25000 euro) si imi transforma diferenta de credit in nevoi personale, fara girant, dar cu o declaratie cum ca au dreptul la orice bun pe numele meu pentru a-si recupera banii daca eu nu platesc ( nu imi aduc aminte cum se numeste..). Cum nu am nici un bun/serviciu in numele meu, am acceptat schimbarea, si am continuat cu neplata.. Nu sunt total lipsita de responsabilitate, dar nu am suficient spatiu aici ca sa explic de ce, la urma urmei, putin imi pasa de Banca si creditele lor si probabil ar fi o dovada de neprofesionalism, asa ca ma rezum la a va spune ca prin 2012 o firma de recuperari creante a inceput sa imi streseze parintii in Romania cu datoria mea la banca. I-am lasat in pace stiind ca nu am de ales, trebuie sa astept pana in 2014(sunt in Anglia, cine urmareste stirile, stie de ce 2014) ca sa incep si eu sa muncesc si sa platesc din datorii. In 2013 mama mea a primit la adresa ei o somatie din partea judecatoriei cum ca s-a aprobat executarea silita a datoriei mele, cu firma creditorul si eu debitorul. Suma este destul de mare(multumita bancii cu care am lucrat si desigur firma, si penalitati de atatia ani), din pacate nu am detalii exacte, deoarece actele sunt in Romania.. Si acum problema mea : ultima data cand firma a sunat si mama mea a raspuns(dec 2013), mi s-a transmis ca 'dra x ar face bine sa plateasca sau sa ia legatura cu noi.. ca am impresia ca a luat creditul ca sa nu il plateasca, si o putem acuza de frauda bancara!' .. Din cele citite pe acest forum(si sunt multe), practic, nu detin nimic, nu am un venit.. si nu au ce sa ia de pe mine, pana nu le dau eu. Cum ma pot ei acuza de frauda bancara?? Toate informatiile din contractele de credit sunt reale.. Au folosit acest termen doar pentru a incerca sa ii sperie pe parintii mei sau pe mine? Sau chiar au posibilitatea sa ma acuze de frauda ?Nu e frauda sa nu ai nici un venit, nu? La urma urmei, ma pot intoarce in tara oricand si ..ce? Daca am un venit, imi pot pune poprire..daca castig la loterie, la fel. Daca am o mostenire, sa o ia ei si sa fie sanatosi.
Imi cer scuze daca e prea mult material, am incercat sa explic cat mai pe indelete, si va multumesc anticipat pentru orice raspuns ce ma poate lumina in aceasta problema.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:07, 16 Ianuarie 2014
Buna seara...Atunci cand v-au acuzat de frauda bancara probabil ca s-au uitat pe istoricul platilor dvs si au vazut ca nu ati platit foarte multe rate..Sunt multi care iau bani din banca in scopul deliberat de a nu plati, si astia intra la inselaciune(215 alin 1,3 cod penal) daca se poate dovedi acel scop cum ca au luat banii cu intentia de a nu-i plati...Eu nu vreau sa va sperii,insa stiu ca acele dosare cu una-2 maxim 3 rate platite pe un credit erau mai departe trimise la cepartamentul de frauda..pentru cercetari... acum depinde de cat de mare era valoarea creditului si cate rate ati platit din el...
NU va faceti griji neavand bunuri pe numele dvs si nerealizand venituri in tara nu puteti fi executata silit.Firmele de recuperari creante vin cu fel de fel de povesti pentru a impresiona debitorii si pt ai determina sa plateasca din proprie initiativa.Este un razboi psihologic singura arma fiind presarea debitorilor cu notificari si telefoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neachitare rate la credit de nevoi personale juanfernandez juanfernandez Buna,am contractat in aprilie 2011 un credit de nevoi personale fara garantii in valoare de 15000 Roni de la Raiffeisen Bank printr-un intermediar bancar,iar ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati in cazul in care nu am mai platit rata la un credit? radu81 radu81 am un credit de nevoi personale din 2007 la care am platit ratele pana in 2009 septembrie si cind am vrut sa dau rata la banca mi sa spus ca nu mai apare ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati creditul,ce trebuie sa fac? marianmarianc marianmarianc buna ziua ,ma numesc marian,am un credit in franci elvetieni,nu mai pot plati ratele ,acestea sau dublat triplat nici nu mai stiu .am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)