avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu in reluare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu in reluare

In anul 1997, se elibereaza unei persoane un titlu cu un anume numar.
In anul 2003, aceeasi persoana solicita printr-un memoriu, modificarea acelui titlu iar Comisia Judeteana accepta si REemite un alt titlu cu acelasi numar. Mentionez ca titlul din 1997 a fost contestat in instanta de o alta persoana, dar instanta a decis ca este corect. Beneficiarul a sustinut deci in instanta ca titlul eliberat in 1997 este corect iar in 2003 cere si primeste modificarea lui din partea Comisiei Judetene. Cat de legal este asta?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:33, 11 Aprilie 2011
Titlurile modificate primesc acelasi numar (in principiu un cod pentru localitate si pozitia din documentatia de validare), doar ca cel modificat va avea o alta data decat titlul initial, data fiind cea care le deosebeste.
Nu era obligat sa anuleze titlul in justitie?
Depinde ce anume s-a corectat. Daca a fost vorba de o eroare materiala la scrierea titlului (a fost trecut gresit numele titularului, difera suprafata fata de cea aprobata in anexele la legea 18/1991, etc), dar terenul in cauza nu a intrat in circuitul civil, corectarea TP se poate face si pe cale administrativa. Daca terenul de pe TP, o parte sau in intregime, a intrat in circuitul civil, se introduce o actiune in modificarea TP la judecatoria competenta.
Kyandra a scris:

Depinde ce anume s-a corectat. Daca a fost vorba de o eroare materiala la scrierea titlului (a fost trecut gresit numele titularului, difera suprafata fata de cea aprobata in anexele la legea 18/1991, etc), dar terenul in cauza nu a intrat in circuitul civil, corectarea TP se poate face si pe cale administrativa. Daca terenul de pe TP, o parte sau in intregime, a intrat in circuitul civil, se introduce o actiune in modificarea TP la judecatoria competenta.

Ce articol permite aceasta revenire la 6 ani? Eu nu am gasit o astfel de modalitate in niciuna dintre legile care reglementeaza aplicarea L18.
Faptul ca a fost judecat si declarat corect si recunoscut de catre titular, ii mai permite acestuia ca, printro cerere, sa obtina modificarea?
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
emoldoveanu, utilizator
Modificarile TP prin instanta se fac in baza art. 58 din legea 18/1991. In cazul modificarilor pe cale administrativa, hotararile emise de comisia judeteana de fond funciar din judetul nostru au ca motivatie art. 12 (2) si 51 din legea 18/1991 (este vorba doar de erori materiale la scrierea TP respectiv, gen nume gresit, localitatea unde este amplasat terenul, etc.) si doar daca terenul nu a intrat in circuitul civil. Nu am vazut in lege sa fie precizat vreun termen limita pentru corectarea unui TP... Iar daca ulterior acelei cereri de modificare de acum 6 ani au aparut elemente noi, din care reiese ca titlul este gresit, cred ca se poate, totusi, modifica. Acum, depinde si ce se modifica:)) (daca se schimba, de exemplu, amplsamentul unei parcele pentru a "cadea" fix in traseul unui drum/autostrada, pentru a obtine bani din exproprieri..deja e cu ochi si cu urechi:)):P:)))

Alte discuții în legătură

Actiune in anulare titlu de proprietate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o speta. De pe urma unui defunct au ramas 4 mostenitori, care au formulat cerere de reconstituire in termenul legal. Comisia judeteana a validat ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate teren agricol serban_ana67 serban_ana67 cum pot modifica un tiltu de proprietate teren agricol redactat gresit de OCPI? in titlu scrie Tarla 30 in loc de 50,iar la cadastru nu ia in seama adeverinta ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)