avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituire garantie materiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituire garantie materiala

buna ziua ,
pe data de 19.04.2011 incetez activitatea ( demisie ) la o firma unde mi s-a oprit garantie , cu toate ca nu am avut gestiune . as dori sa stiu daca este normal ca aceasta garantie sa-mi fie returnata dupa 6 luni , cum prevede politica firmei . mentionez ca nu am produs absolut nici un prejudiciu firmei . va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:03, 10 Aprilie 2011
Art. 16 din Legea nr.22/1969 dispune ca , garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Unitatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie materiala Vali14 Vali14 Buna ziua ! Mi-am dat demisia in urma cu 2 luni de la ultmul loc de munca si inca nu mi-am primit garantia materiala care mi-a fost oprita. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie gestionar leonte22 leonte22 Daca la plecarea din firma unde lucrez nu semnez angajamentul de plata pentru minusurile constatate au dreptul sa imi retina garantia sau sunt obligati sa mi-o ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie gestiune euangajat euangajat Mi-am dat demisia de la o firma la care am avut calitatea de gestionar, in fiecare luna mi s-a oprit din salariu o suma care a fost depusa intr-un cont ... (vezi toată discuția)