buna ziua ,
pe data de 19.04.2011 incetez activitatea ( demisie ) la o firma unde mi s-a oprit garantie , cu toate ca nu am avut gestiune . as dori sa stiu daca este normal ca aceasta garantie sa-mi fie returnata dupa 6 luni , cum prevede politica firmei . mentionez ca nu am produs absolut nici un prejudiciu firmei . va multumesc !
Art. 16 din Legea nr.22/1969 dispune ca , garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Unitatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
Garantie materiala
Vali14
Buna ziua !
Mi-am dat demisia in urma cu 2 luni de la ultmul loc de munca si inca nu mi-am primit garantia materiala care mi-a fost oprita. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)