avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere minor

Buna ziua. Am nevoie de un raspuns urgent va rog. Am hotarare judecatoresca pt tatal copilului de a-mi plati pensia de intretinere,nu a respectat aceasta decizie,dupa 3 luni am fost la politie si am depus plangere impotriva lui. La potitie acesta reclamatie este depusa de 4 luni de zile si nu s-a rezolvat nimic. Ce trebuie sau ce pot face mai departe? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 16:08, 10 Aprilie 2011
tatal copilului are un serviciu stabil ? daca da ducetiva cu hotararea definitiva si irevocabila la firma acestuia sa ii opreasca din salariu
daca exista un tert poprit (angajatorul debitorului) puteti face prin intermediul executorului judecatoresc o actiune care se cheama validarea popririi, astfel incit sa i se opreasca firmei la care lucreaza respectivul toata datoria restanta si o amenda.
Nu mai lucreaza unde stiam eu,am primit acasa ca si-a dat demisia,momentan nu stiu unde lucreaza
va ramine varianta plangerii penale care este in curs si daca are ceva ce puteti executa (masina, conturi, ...) apelati la un executor.
Buna ziua,

Neplata de catre tatal copilului Dvs. a pensiei de intretinere timp de doua luni consecutiv este considerata abandon de familie . Aceasta fapta este prevazuta ca infractiune in Codul penal.

Referitor la ceea ce a mentionat mai sus colegul @br_nicku ,poprirea din salariu se face la cererea expresa a Dvs. sau a executorului judecatoresc .

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta pentru plata pensiei ioanpas ioanpas Buna ziua as dori sa deschid actiune in insatata pe cale civila pt neplata pensiei de intretinere minori ...intrebarea este imi trebuie avocat ? sau cum ar ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata pensiei RAMOnaBC RAMOnaBC buna .am si eu o alta intrebare:executarea silita pentru neplata pensiei alimentare...cum se procedeaza?Nu stiu mare lucru despre fostul..locuieste in alt ... (vezi toată discuția)