avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general 3% sau 16% sau platitor de tva?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

3% sau 16% sau platitor de tva?

O societate ,desii avand principala activitate codul caen 7022-consultanta si management in afaceri ,doreste sa fie platitoare de 3% impozit pe venit si neplatitoare de TVA.,deoarece va presta numai servicii de resurse umane.
Este legal acest lucru?
Daca DA,atunci care sunt conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru a respecta incadrarea si functionarea legala?
Mentionez ca societatea are activitati secundare de prestari servicii resurse umane(salarizare,recrutare si administrare dar nu oferim consultanta si management in afaceri!!!) si vom semna NUMAI contracte de prestari servicii.
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
inspectorhr, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: inspectorhr , Consultant resurse umane 19:38, 14 Aprilie 2011
impozitul pe profit este de 16%.
3% reprezinta impozitul pe venitul microintreprinderilor, insa dvs. nu puteti opta pentru un astfel de sistem de impozitare intrucat desfasurati activitati de consultanta si management.
puteti opta pentru neplatitior de tva, insa dupa depasirea plafonului de 35.000 euro (redus proportional cu lunile ramanse pana la sfaristul anului), va trebui sa va inregistrati ca platitor.






Desii codul principal de activitate este cod caen 7022, REPET,vom desfasura NUMAI activitati de prestari servicii resurse umane.
Sa inteleg ca LEGAL nu pot alege sa platesc 3% impozit pe venit deoarece motivul este ca societatea are principala activitate de consultanta management in afaceri?
....existand aceste conditii deja mai sus,cu toate acestea,daca prestam doar activitati de prestari servicii resurse umane,in continuare sa inteleg ca NU E LEGAL sa alegem sa platim 3% ?

Va rog explicati cat mai detailat .
Multumesc.
art. 112^2 din codul fiscal
Nu pot opta pentru sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice române care:
c) desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului;

cand a fost infiintata societatea dvs?


Societatea a fost infiintata acum cateva zile .
Am inteles,deoarece motivul principal il constituie codul caen principal ,acum e limpede.
Ma gandeam ca exista o alta portita legala,insa am recomandat deja sa schimbe codul principal de activitate sau sa se inscrie la ANAF cu declaratie de mentiune platitor impozit pe profit 16%.

Va apreciez si va multumesc stimate domn.
Toata stima.
recomand angajarea a cel putin unui salariat in termen de 60 de zile de la infiintare, pentru a putea beneficia de acest sistem de impozitare, avand in vedere faptul ca prestati servicii si nu veti avea prea multe cheltuieli deductibile.

desi normele de aplicare ale codului fiscal precizeaza faptul ca se analizeaza doar sursa veniturilor si contractele incheiate, nementionandu-se nimic despre codul caen, ar fi bine totusi ca acesta sa fie modificat pentru a nu lasa loc la interpretari.

mult succes!

Alte discuții în legătură

Infiintare firma resurse umane nicole72 nicole72 As dori sa infiintez o soc.de res.umane? Ce cod caen trebuie ? am gasit numai pt. consultanta i res.umane. Trebuie autorizatie pt. prestari servicii de ... (vezi toată discuția)
Caen srl cu activitate prestari servicii contabilitate primara. mariusf09 mariusf09 Buna ziua, Ma ajuta cineva va rog cu un cod CAEN pentru a putea presta servicii de contabilitate primara? Infiintez o societate noua pentru prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Activitati firma consultanta cod 7022?? light_207 light_207 Buna ziua, O firma de consultanta, cod caen 7022, poate presta urmatoarele servicii potentialilor clienti: infiintari societati, cesiune parti sociale, ... (vezi toată discuția)