avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită se pot reduce taxele executorului daca nu am venituri
Discuție deschisă în Executare silită

se pot reduce taxele executorului daca nu am venituri

De exemplu eu locuiesc impreuna cu sotia mea nu avem nici un venit nu lucram in nicio parte ....momentan suntem plecat in strainatate incercand aici sa ne gasim ceva de munca . Am pierdut un proces pentru 300 de mp de teren si nu m-am opus in nici un fel hotarari judecatoresti tatal meu mutand chiar gardul imediat dupa proces...cu toate acestea am primit o somatie de la un executor judecatoresc pentru a face executare silita ...mentionez ca el pana la acest moment nu s-a delpasat nici macar la fata locului sa vada ca nu m-am opus la hotararea judecatoreasca ....stabilind deja pretul pe care trebuie sa il platesc in somatie catre el de 26 de mil lei vechi....ce trebuie sa fac pentru a mii se reduce acesta taxa considerata enorma de mine de vreme ce nu am nici un venit...DAR PENTRU CHELTUIELILE DE JUDECATA SE POATE OPTINE VRE_o reducere daca eu si sotia mea nu avem de munca deci nici un venit....va multumescc mult pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:50, 28 Aprilie 2011
sa vb cu executorul sa va dea un termen mai lung pt plata, treb sa nu stati sa se aj la executare ca va treb sa platiti acum si chelt de executare;reducerea chelt de judecata treb sa o cereti in inst.
Daca ati executat hotararea de buna voie anterior declansarii executarii silite, aduceti acest lucru la cunostinta executorului judecatoresc si solicitati incetarea executarii silite.
Daca executorul judecatoresc nu da curs acestei solicitari, formulati in instanta contestatie la executare si solicitati anularea actelor de executare silita avand in vedere faptul ca ati respectat dispozitiile art. 371(1) din Codul de procedura civila - obligatia stabilita prin hotararea unei instante sau printr-un alt titlu se aduce la indeplinire de buna voie.
dar daca eu nu am nici un venit executorul este obligat sa imi ofere reducere de 50% daca eu ii duc acte doveditoare ca nu am nici in venit nici eu nici sotia mea
Nu exista o reglementare legala pentru ca executorul sa va ofere aceasta reducere.
Onorariul executorul trebuie sa se incadreze in limitele minime si maxime stabilite de lege.
In cazul in care onorariul este exagerat, pe calea contestatiei la executare, puteti contesta cuantumul acestuia.
Reeditare mesaj- topic dublat
@gigelin a scris joi, 8 aprilie 2011, 06,58


"contestati-le, ca parca ar fi pus "in posesie" o uzina

"Referitor la cheltuielile de executare stabilite prin procesul verbal încheiat la data de 07.12.2007, contestatorul arată că onorariul de executor de 7.582,79 lei este nejustificat de mare în raport de activitatea desfăşurată de executorul judecătoresc, demersurile întreprinse pentru executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu neputând justifica această sumă în condiţiile în care, în conformitate cu dispoziţiile art.55 din Ordinul 210/2001 pentru aprobarea Regulamentului de punere în aplicare a Legii nr.188/2000 privind executorii judecătoreşti, cu modificările şi completările ulterioare, la stabilirea onorariului trebuie avute în vedere tarife care să reflecte cheltuiala executorului judecătoresc, efortul intelectual, complexitatea şi valoarea actului, precum şi răspunderea executorului judecătoresc pentru actul îndeplinit, modul în care se stabilesc onorariile minimale şi maximale fiind stabilit de art.37 din Legea nr.188/2000."

[ link extern ]

:offtopic:@ADRIANSILV nu mai deschideti aceeasi discutie, de mai multe ori, va fi stearsa, conform dispozitiilor Regulamentului de postare in forum.Continuati intrebarile/discutia, aici.Multumesc frumos pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita; onorariu executor giita giita Tatal meu are o somatie de executare silita in valoare de 13250 lei + 650 cheltuieli de judecata .Executorul percepe un comision de 10% dupa cate am citit eu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare Vandrei Vandrei Buna seara, Datorez suma de 2000 lei, pe care trebuie sa o achit, care reprezinta cheltuieli de judecata. Sunt dispus sa o platesc, dar partea adversa, cu ... (vezi toată discuția)
Factura pentru prestare servicii - de catre executorul judecatoresc ailicec ailicec in urma unei hotararii judecatoresti definitive si irevocabile au fost calculate de catre un executor drepturile banesti care trebuie incasat de catre un ... (vezi toată discuția)