avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces-varbal de predare-preluare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces-varbal de predare-preluare

Se considera hotarator pt determinarea caracterului de bun propriu sau comun, asupra locuintei construite cu credit de la stat, este nu momentul incheierii contractului de construire, ci acela al semnarii procesului verbal de predare-preluare, care este privit ca moment al dobandirii dreptului de proprietate, chiar in cazul in care contractul de construire a fost incheiat numai de catre unul dintre soti inainte de incheierea casatoriei.
Nelamurirea mea este ce este procesul-vebal de predare-preluare, care este momentul cand se semneaza acest proces-verba;am inteles ca acest proces-verbal se face dupa ce inchei contractul de construire, dar cand mai exact? cand se incepe construirea efectiva a locuintei sau cand se termina construirea locuintei?
caracterul de bun propriu sau comun este conditionat de momentul contractarii creditului. daca acesta a fost contractat inainte de casatoria partii, bunul este proprietatea exclusiva a acesteia, viitorul sot avind un drept de creanta asupra sumelor considerate aport la plata ratelor catre institutia de credit ulterior momentului casatoriei.
Bunurile cumparate inainte de casatorie sunt bunuri proprii. Procesul verbal de predare primire este cel prin care se preda bunul efectiv si veti intra in locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj, firma si imobil laurentiu68 laurentiu68 Buna ziua Divortul aproape ca s-a terminat,urmeaza stabilirea pensiei alimentare si gata am scapat. Partea grea acum incepe. PARTAJUL O sa expun ... (vezi toată discuția)
Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Contract de construire incheiat in perioada recursului la divort Grasu_Sorin Grasu_Sorin Buna ziua, v-as ruga daca puteti sa ma ajutati intr-o problema juridica. Doresc sa achizitionez un apartament si notarul a gasit niste \"probleme\" in ... (vezi toată discuția)