avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Asamblare aparat . Productie sa nu?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Asamblare aparat . Productie sa nu?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Am cumparat niste aparate vechi nefunctionale si o gramada de piese noi. Voi face un PV de asamblare si voi obtine niste aparate functionale, avand o valoare noua , mai mare decat cea initiala ( am inclus manopera s.a cheltuieli) si le voi da in custodie clientilor mei.
Eu am contabilizat aparatele vechi, piesele si aparatele nou rezultate in cont 3028.

Credeti ar trebui sa folosesc ct 345, si implicit 711, pentru a evidentia in cont 711 valoarea adaugata in urma asamblarii?
sau din moment ce eu nu voi vinde aceste aparate, ci doar imi maresc valoarea activelor, nu e obligatorii sa trec operatiunea prin ct. 345, .... 711,...3028.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: id_alyna , utilizator 15:15, 11 Aprilie 2011
Daca nu obtineti produse finite, ci imobilizari, atunci nu folositi ct 345 si 711. Folositi ct 213 si 722.
Daca le realizati in regie proprie, folositi ct 3028 pt componente, iar in valoarea lui 213 si 722 includeti si manopera.
Asamblez componentele si obtin niste aparate de cafea pe care le dau in custodie clientilor mei . Ei vor folosi aceste aparate pt a vinde cafeaua pe care eu le-o furnizez.
Aceste aparate, dupa asamblare, vor avea o valoare mai mica sau mai mare de 1800 lei.
Ele raman in proprietatea mea si pentru mine sunt fie obiecte de inventar (ct 303), fie ap.de masura si control ( ct. 2132 ).
Dupa efectuarea procesului verbal de custodie, le trec in ct. 351- materiale aflate la terti.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculator produs in firma Doina B Doina B O firma a achizitionat diverse componente in vederea asamblarii unui calculator. Deocamdata sunt inregistrate ca obiecte de inventar. Acum trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Factura din nir-uri diferite MONA-LISA MONA-LISA Buna ziua Am achizitionat de la doi furnizori diferiti (din UE) bunuri (un utilaj si un transformator). Ele vor fi asamblate si vor fi vandute impreuna ca o ... (vezi toată discuția)
Stocuri/productie neterminata luminita.p luminita.p scot materii prime din gestiune, le prelucrez si le aduc intr-o gestiune intermediara de piese componente ce impreuna vor face un ansamblu pe care ulterior il ... (vezi toată discuția)