avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poate fi anulata amenda?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poate fi anulata amenda?

In scurt.Azi am fost oprit de politisiti ,am transportat lemn de foc din curtea cumnatului (nu din padure) la parinti ,actul de transport era expirat ,lemnul a fost confiscat si am primit amenda 2000 Ron .
Daca contestez se poate anula amenda ,motive ar fi , prima abatere si 2000 Ron inseamna 3-4 salarii.Daca am sanse cum sa proced?
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
galdody, utilizator
Cel mai recent răspuns: galdody , utilizator 00:31, 11 Aprilie 2011
motivul pe care il invocati dmv ca ar fi prima abatere ...pica ..ptr ca din cate spuneti dmv actul de transport marfa era expirat ..deci...binenteles ca sa trecut la confiscarea marfii si aplicarea unei amenzi ...sanse slabe de anulare
pentru transport de lemne, etc,cu auto sub 3,5t va trebuie autorizatie de transport de la primarie(oricum si legea e ambigua), autorizatie pe care probabil nu ati avut-o. Verificati conditiile de fond si forma ale procesului verbal conf. OG2/2001 si incercati sa demonstrati in fata instantei ca ati solicitat o astfel de autorizatie dar nu vi sa eliberat (oricum slabe sanse) .
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
adin67, utilizator
Chiar seful postului a zis sa incerc ca cineva a cistigat la instanta pe motive de ban
(salariu mic cheltuieli multe in familie)
pe "motive de bani"nu cred ca tine in instanta, consultati un avocat daca vreti sa contestati.
Nu exista prea multe sanse,mai ales ca este evidenta si recunoscuta chiar dvs,culpa.
Daca seful de post a ajuns avocat,inseamna ca sigur stie ceva.
Oricum pentru a avea constinta impacata,in termen de 15 zile,de la primirea/semnarea procesului verbal,puteti formula plangere contraventionala la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei

Alte discuții în legătură

Amenda itm Puiu***** Puiu***** ce sanse am in instanta daca contest o amenda de 3 000 pentru anjajati fara contract, fiind la prima abatere? (vezi toată discuția)
Marfa confiscata 2 girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Suntem un SRL. Astazi soferul nostru care transporta marfa a fost amendat pt ca nu detinea actele necesare decat avizul de insotire a marfii. Procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal de constatare a contraventiei pentru lipsa rovignetei Clara8 Clara8 Buna ziua, as avea nevoie de cateva sugestii privind motivele pe care le-as putea invoca intr-o contestatie impotriva unui proces-verbal de constatare a ... (vezi toată discuția)