In scurt.Azi am fost oprit de politisiti ,am transportat lemn de foc din curtea cumnatului (nu din padure) la parinti ,actul de transport era expirat ,lemnul a fost confiscat si am primit amenda 2000 Ron .
Daca contestez se poate anula amenda ,motive ar fi , prima abatere si 2000 Ron inseamna 3-4 salarii.Daca am sanse cum sa proced?
motivul pe care il invocati dmv ca ar fi prima abatere ...pica ..ptr ca din cate spuneti dmv actul de transport marfa era expirat ..deci...binenteles ca sa trecut la confiscarea marfii si aplicarea unei amenzi ...sanse slabe de anulare
pentru transport de lemne, etc,cu auto sub 3,5t va trebuie autorizatie de transport de la primarie(oricum si legea e ambigua), autorizatie pe care probabil nu ati avut-o. Verificati conditiile de fond si forma ale procesului verbal conf. OG2/2001 si incercati sa demonstrati in fata instantei ca ati solicitat o astfel de autorizatie dar nu vi sa eliberat (oricum slabe sanse) .
Nu exista prea multe sanse,mai ales ca este evidenta si recunoscuta chiar dvs,culpa.
Daca seful de post a ajuns avocat,inseamna ca sigur stie ceva.
Oricum pentru a avea constinta impacata,in termen de 15 zile,de la primirea/semnarea procesului verbal,puteti formula plangere contraventionala la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei