avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda ITM

ce sanse am in instanta daca contest o amenda de 3 000 pentru anjajati fara contract, fiind la prima abatere?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 12:05, 16 Noiembrie 2009
Faptul ca sunteti la prima abatere nu este un argument care sa determine instanta sa va dea castig de cauza.
Este dreptul dvs sa faceti plangere contraventionala impotriva procesului verbal incheiat. Verificati daca procesul verbal nu a fost incheiat cu incalcarea dispozitiilor art 16-17 din OG2/2001-actualizata siu astfel veti putea solicita anularea procesului verbal.
Puiu***** a scris:

ce sanse am in instanta daca contest o amenda de 3 000 pentru anjajati fara contract, fiind la prima abatere?


Daca nu aveti cum sa dovediti ca acele persoane aveau incheiat c.i..m. nu aveti nicio sansa de anulare a acelui proces-verbal ... munca la negru este sanctionata.
daca angajatii aveau intocmit contractul de munca si acel contract era in termenul legal de depunere de 20 de zile calendaristice , aveti castig de cauza.
in caz contrar , nu.
Depinde de speta,daca lucrurile sunt clare si termenele sunt respecatate,aveti sanse maxime,dar nu cred ca primeati amenda, cei de la ITM sunt flexibili.

Daca situatia este interpretabila,daca aveti dreptate si puteti aduce dovezi,atunci sansele dvs. cresc .
Consultati un avocat caruia sa-i prezentati speta si documentele si va va spune intr-adevar ce sanse sunt.

Alte discuții în legătură

Cim semnat doar de angajator - in fapt, persoana a fost la lucru si pontata ca atare Maran Corina Maran Corina Buna ziua, Am avut 6 controale ITM in anul 2015, peste care am trecut cu bine. Acum, am un necaz mare. 1. Societatea \"X\" a incheiat contract cu \"z\" ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda itm pentru nedepunerea in termen revisal lupuvioleta1 lupuvioleta1 Buna ziua , vreau sa stiu daca pot avea castig in instanta pentru contestarea unei amenzi date de catre inspectorii itm , pentru urmatorul aspect : un ... (vezi toată discuția)
Amenda 10.000 ron munca la negru/ salariat ioana-ramona7 ioana-ramona7 Buna ziua, as dori sa va intreb daca in momentul controlului de la ITM salariatii aveau contracte de munca inregistrate si semnate de catre salariati , iar 5 ... (vezi toată discuția)