Buna ziua , vreau sa stiu daca pot avea castig in instanta pentru contestarea unei amenzi date de catre inspectorii itm , pentru urmatorul aspect :
un inspector itm a venit in santierul in care noi ne desfasuram activitatea si a luat declaratie unui angajat care a declarat ca lucreaza din data de 06.02.2013 , lucru neadevarat .Eu i-am inregistrat in revisal ctr de munca in data de 08.02.2013 , cu urmatoarele date : data contractului 07.02.2013 cu incepere activitate in data de 08.02.2013 , din cauza faptului ca in data de 07.02.2013 cand ar fi trebuit sa inregistrez acest ctr , mi sa stricat calculatorul si implicit nici internet nu am mai avut . Le-am explicat acest aspect inspectorilor itm , dar au spus ca daca asa a declarat salariatul respectiv ca a inceput munca in data de 06.02.2013 , au considerat munca la negru . Eu pot dovedii in instanta cu pontajul care atesta clar ca in data de 06.02.2013 acesta nu a fost la munca si in data de 07.02.2013 a semnat ctr de munca si ii s-a fact vizita medicala si fisa individuala de protectia muncii . Acest salariat din cauza ca sa fastacit cand a vazut inspectorul itm a declarat in mod eronat , iar acum societatea trebuie sa plateasca o amenda de 10000 lei , pe care vrem sa o contestam negresit in instanta . Am rugamintea sa imi spuneti daca instanta poate sa retina faptul ca lucrand cu calculatoare , aceste se mai pot si strica .Va multumesc
Aveti sanse mari de castig. Am avut si eu o speta identica, am facut plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de contraventie si l-am adus ca martor pe angajatul respectiv care a dat o declaratie in fata instantei prin care a afirmat ca nu a lucrat in acele zile. S-a admis plangerea si s-a anulat procesul-verbal de amenda. Cheie este ca angajatul dvs sa dea declaratie de martor in fata instantei.
Sa il aducem pe salariat in instanta sa de-a declaratie nu ar fi o problema , nu stiu daca instanta retine faptul ca transmiterea ctr s-a facut a doua zi din cauza faptului ca sa stricat calculatorul si pana am adus o persoana sa il faca , a durat o zi si efectiv nu am mai putut face nimic , deci practic amenda a fost data pt netransmiterea in termen a revisalului , corelata de suspiciunea numcii la negru , in baza declaratie date de catre salariat
Contract de munca
bgina
am angajat un spalator auto in data de 17.11.2011 dar nu l-am inregistrat in revisal si in 19.11.2011 am avut control de la itm ce poatr urma... ei au ... (vezi toată discuția)