avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda contract neinregistrat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda contract neinregistrat

Buna ziua,
Doar ce am primit o amenda de la ITM pentru ca un angajat a dat declaratie ca a inceput munca pe data de 06.02.2013 si eu am inregistrat contractul in data de 08.02.2013 cu incepere in 07.02.2013. S-a considerat munca la negru. In data de 07.02.2013 nu mi-a functionat internetul si am inregistrat a doua zi. Ce solutie am in momentul asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 14 Noiembrie 2013
Puteti face plangere impotriva procesului verbal de contraventie in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia. Plangerea se depune la judecatorie.
teodorescu madalina

Practic nu prea aveti ce sa mai faceti nici cu plangerea la instanta ... din cele postate de dvs , reiese ca amenda aplicata de catre ITM este legala.... declartia angajatului va incuiat , cum se spune ..:(
Multumesc pt raspuns.
Dar ma intereseaza mai degraba daca voi avea castig de cauza si daca conteaza mai mult declaratia mea sau a angajatului. Si in plus de asta cu nefunctionarea internetului este acceptata de instanta?
Conteaza delaratia angajatului , iar nefunctionarea internetului nu este un motiv de anulare a amenzii .... se poate solicita insa schimbarea sanctiunii intr-una mai usoara ...
Poate ca veti obtine in instanta inlocuirea sanctiunii contraventionale a amenzii cu "avertisment".

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda itm pentru nedepunerea in termen revisal lupuvioleta1 lupuvioleta1 Buna ziua , vreau sa stiu daca pot avea castig in instanta pentru contestarea unei amenzi date de catre inspectorii itm , pentru urmatorul aspect : un ... (vezi toată discuția)
Amenda itm 10.000 lei - plangere contraventionala silvia99 silvia99 va rog frumos: am o angajata cu 8 clase. pe cererea de angajare a trecut \"va rog sa imi aprobati ...incepand cu 1.10.2011\". cererea a semnat-o in ... (vezi toată discuția)
Amenda itm ramolex ramolex buna seara. ma confrunt cu urmatoarea situatie: o fabricuta de paine are nevoie de un angajat si pe cale de consecinta publica un anunt in ziar. in ... (vezi toată discuția)