avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ITM 10.000 lei - plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ITM 10.000 lei - plangere contraventionala

va rog frumos:

am o angajata cu 8 clase. pe cererea de angajare a trecut "va rog sa imi aprobati ...incepand cu 1.10.2011". cererea a semnat-o in 20.03.2011(nimeni nu a observat ca e cu martie semnata). itm-ul in control a intimidat-o si ea a declarat ca lucreaza din iulie 2011. contractul si angajarea sunt cu 1.10.2011 (asa cum formulase intial in cerere).
am primit amenda de 10 000 lei pt "munca la negru".
va rog sa imi spuneti ce sanse avem in instanta si pe ce sa mizam.
va rog sa ma ajutati cu un formular de contestare catre judecatorie.
multmesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 21 Februarie 2012
Trebuie sa formulati plangere contraventionala si sa solicitati audierea ca martor a acelei persoane. Daca va declara in fata judecatorului cum au procedat cei de la itm, si veti putea demonstra acest abuz, aveti sanse mari de castig. Mai bine angajati si un avocat care sa va reprezinte.
Controlul efectuat de inspectorii de munca se poate finaliza atat prin incheierea unui proces-verbal de control, cat si a unui proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, daca au fost identificate fapte care genereaza raspunderea contraventionala a angajatorului.

1. Contestarea proceselor-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, conform Ordonantei Guvernului nr. 2/2001.
Litigiile generate de incheiere a proceselor-verbale de constatare si sanctionare a contravent iilor se judeca in prima instanta de catre judecatoria in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia.
Plangerea se face in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului- verbal de constatare si aplicare a sanctiunii.

2. Contestarea in contencios administrativ a proceselor-verbale de control, potrivit Legii nr. 554/2004.
Inainte de a va adresa instantei de contencios administrativ competente, veti solicita ITM sau autoritatii ierarhic superioare (IM) reexaminarea si revocarea, in tot sau in parte, a actului emis cu incalcarea drepturilor si intereselor legitime.
Plangerea prealabila se formuleaza in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului. Termenul de 30 de zile de adresare a plangerii prealabile poate fi depasit numai pentru motive temeinice, plangerea putand fi introdusa cel mult pana la 6 luni de la data emiterii actului.
ITM are obligatia de a raspunde in termen de 30 de zile de la data inregistrarii plangerii.
Daca contractul are ca data de incepere 01.10.2011, a fost raportat la Revisal cu cel putin 24 de ore inainte? Cand a fost efectuat controlul si s-a constatat "munca la negru"?
contractul e incheiat in 28.09. data inceperii activitatii este 1.10. controlul a fost efectuat in 15.02.2012
Toata problema este sa dovediti ca acea persoana nu a lucrat in intervalul de timp de la semnarea contractului-28.09 pana in ziua in care a inceput efectiv activitatea-01.10.
Luati legatura cu un avocat care sa stie sa formuleze cu argumente plangerea contraventionala si sa va reprezinte in instanta. Nu e de joaca cu o asa amenda.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Am avut un control de la itm si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). care se contesta? anna_cta anna_cta Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Amenda itm catalina222 catalina222 buna ziua, cum se precedeaza pentru depunerea unei constestatii a unui pv de contraventie incheiat de itm ? Sunt sanse sa fie anulata sau transformata in ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal romalex romalex Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie,am primit o amenda de la ITM de 20000 RON,cum pot contesta pv-ul?#-o (vezi toată discuția)