avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda contract neinregistrat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda contract neinregistrat

Buna ziua,
Doar ce am primit o amenda de la ITM pentru ca un angajat a dat declaratie ca a inceput munca pe data de 06.02.2013 si eu am inregistrat contractul in data de 08.02.2013 cu incepere in 07.02.2013. S-a considerat munca la negru. In data de 07.02.2013 nu mi-a functionat internetul si am inregistrat a doua zi. Ce solutie am in momentul asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 14 Noiembrie 2013
ITM-ul se va apara pe aspectul semnalat de dvs .. munca la negru , asa cum reiese si din declaratia salariatei dvs .. nu se poate apara pe alte aspecte care nu sunt cuprinse in procesul verbal.
Multumesc frumos,
In cazul asta cred ca chiar voi avea castig de cauza macar o micsorare a amenzii daca nu chiar sa anuleze si sa primesc numai un avertisment.In plus ce nu am mentionat este ca eu sunt desemnata sa operez in revisal si in momentul respectiv eram in afara tarii lucru care poate fi demonstrat prin documente.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
teodorescu madalina, utilizator
Aveti sanse ... va trebui sa va argumentati foarte bine actiunea in instanta...
Buna ziua,

Revin cu solutia procesului : nu se admite in justitie - nefondat.
Lipsa mea din tara si nefunctionarea internetului nu este motiv intemeiat.
Voi face recurs dar daca nu imi admite recursul ce mai pot face?
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
teodorescu madalina, utilizator
In acest caz, nu aveti decat sa formulati apel/recurs - in functie de data promovarii actiunii -.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda itm pentru nedepunerea in termen revisal lupuvioleta1 lupuvioleta1 Buna ziua , vreau sa stiu daca pot avea castig in instanta pentru contestarea unei amenzi date de catre inspectorii itm , pentru urmatorul aspect : un ... (vezi toată discuția)
Amenda itm 10.000 lei - plangere contraventionala silvia99 silvia99 va rog frumos: am o angajata cu 8 clase. pe cererea de angajare a trecut \"va rog sa imi aprobati ...incepand cu 1.10.2011\". cererea a semnat-o in ... (vezi toată discuția)
Amenda itm ramolex ramolex buna seara. ma confrunt cu urmatoarea situatie: o fabricuta de paine are nevoie de un angajat si pe cale de consecinta publica un anunt in ziar. in ... (vezi toată discuția)