Buna ziua,
Doar ce am primit o amenda de la ITM pentru ca un angajat a dat declaratie ca a inceput munca pe data de 06.02.2013 si eu am inregistrat contractul in data de 08.02.2013 cu incepere in 07.02.2013. S-a considerat munca la negru. In data de 07.02.2013 nu mi-a functionat internetul si am inregistrat a doua zi. Ce solutie am in momentul asta?
Deci in fata ITM ului si a Instantei noi ca si societati nu contam absolut deloc. Salariatii sunt cei care au numai drepturi nu?! In ce tara traim Dumnezeule. Daca trebuie sa platesc aceasta amenda de 10 000 lei sunt nevoita sa inchid societatea. Nu imi voi mai putea permite dupa ce platesc amenda sa platesc salariatii. In ce conditii poti inchide o societate cu datorii?
Si mai am o intrebare care este institutia care poate esalona aceasta plata? ITM sau Adm Financiara?
Este cumva vinovat ITM-ul sau instanta de judecata, ca salariatul dvs a declarat ca lucreaza din data de 06.02.2013 , iar dvs ati facut inregistrarile in data de 07.02.2013 , respectiv 087.02.2013?
Asa cum vi s-a mai spus , instanta va putea reindividualiza sanctiunea, aplicându-va un avertisment, luând în considerare mai multe aspecte.
Este clar ca societatea va trebui sa plateasca aceasta amenda cu atat mai mult cu cat am semnat procesul verbal insa cine poate esalona plata acesteia? Unde pot trimite o solicitare de esalonare? La ITM sau la Adm Financiara?
Amenda itm
ramolex
buna seara.
ma confrunt cu urmatoarea situatie:
o fabricuta de paine are nevoie de un angajat si pe cale de consecinta publica un anunt in ziar.
in ... (vezi toată discuția)