buna!
vreau sa divortez de sotul meu pe cale amiabila la primarie. intrebarea mea este daca el poate cere sa se faca partaj dupa divort. am fost casatoriti 2 ani si la nunta am primit cadou de la mama mea o masina. legal eu am cumparat aceasta masina in 2010 doar pe numele meu.vreau sa stiu daca el ar avea dreptul la masina.
Dupa divort, sotul dvs. poate solicita partajul bunurilor comune.
Daca masina este cumparata in timpul casatoriei este bun comun, chiar daca este cumparata pe numele dvs.
Daca insa mama dvs. v-ar fi donat exclusiv aceasta masina chiar si dupa incheierea casatoriei, atunci ea ar fi fost bunul dvs. propriu si nu ar fi putut face obiectul partajului de bunuri comune.
Cel putin asa stau lucrurile la prima vedere fata de cele aratate de dvs.
Consultati avocat.
Daca vindeti masina si impartiti banii rezultati din vanzare masinii este un aspect, insa, daca dvs. luati masina si o vindeti fara acordul lui si va insusiti banii rezultati din vanzarea acesteia, va puteti alege cu o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de furt intre soti si/sau in cadrul actiunii de partaj, sa va solicite 1/2 din contravaloarea acesteia.
Partaj - conditii
manuelaf
buna ziua!
sunt in proces de divort si am niste nelamuriri in legatura cu partajul, pe care inca nu l-am solicitat.
problema 1
sotul meu nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)