Buna!
Am luat aprox 10mii euro de la BancaX,fara garantii,pe o perioada de 10 ani.Am platit un an,iar apoi,din cauza prabusirii pietei iobiliare,mi-am pierdut slujba,si am ajuns in imposibilitatea de a rambursa acel credit.Am aflat acum ca BancaX a vandut creanta catre K,o societate de recuperare.Spuneti-mi va rog,in aceste conditii,daca doresc sa reiau platile,nu o mai pot face direct catre BancaX?!?!?Totusi,banca raporteaza Biroului de Credit situatia mea,desi creditul meu nu mai figureaza in evidentele lor contabile.Cum pot afla situatia exacta,daca nici BancaX nici K nu ofera detalii,ci doar somatii de plata?Nu am nicio legatura directa cu firma de recuperare,niciun contract semnat,dar nici BancaX nu mai poate incasa ratele.Multumesc mult
In general, bancile/creditorii incheie contracte cu firmele de recuperari in care aceste firme se angajeaza sa recupereze banii in schimbul unui procent din creanta recuperata.
Va sfatuiesc sa va duceti la banca sa vedeti situatia de acolo, eventual stabiliti cu banca o esalonare a platii.