avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE

Daca ma poate ajuta un notar. Vereau sa imi donez partea din casa dintr-o mostenire si partea din teren tot din mostenire detin certificat de mostenitor pe ambele bunuri cit ma coasta donatia? cum se procedeaza? Am omis sa va spun donatia vreau sa o fac fetei mele care are 15 ani.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 12:31, 11 Aprilie 2011
In primul rand, trebuie sa intocmiti documentatia cadastrala si intabularea bunului imobil pe care-l donati, trebuie sa va prezentati la Primaria unde are domiciliul fiica dvs. pentru a i se elibera o dispozitie de curator (veti stabili o persoana care sa o asiste pe fiica dvs. minora la semnarea contractului), iar pentru calculul taxelor trebuie sa va adresati unui notar public, exista niste expertize notariale in functie de care se stabilesc taxele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin, impreuna cu altii mostenitori, un oarecare procent dintr-un ... taraminunilor taraminunilor Detin, impreuna cu altii mostenitori, un oarecare procent dintr-un apartament. Vreau sa donez procentele mele. Care este procedura ? (vezi toată discuția)
Donatie casa marcovicicatalina marcovicicatalina mama mea vrea sa imi faca mie fiica,unica mostenitoare, donatie casa avand certificatul de mostenitor.ce acte ii trebuiesc? (vezi toată discuția)
Donatie si intabulare adelutzacj adelutzacj Buna seara, as avea o rugaminte la cine ma poate ajuta cu un sfat.Mama mea vrea sa imi doneze cota parte dintr-o casa pe care a obtinut-o prin mostenire cu ... (vezi toată discuția)