avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Codul rutier; competenta teritoriala a agentului rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Codul rutier; competenta teritoriala a agentului rutier

in ce OUG sunt si prevederile codului rutier?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaimssc , utilizator 23:14, 12 Aprilie 2011
OUG 195/2002.
Daca fapta savarsita a fost in alta locatie , nu in cea scrisa in PV de constatare , se poate anula PV si sanctiunea ?
ex: Ag rutier scrie ca fapta s-a petrecut pe Bd Unirii din Baia-Mare dar ea s-a petrecut pe DJ 182B intre localitatile Baia-Mare si Satu Nou . Eu am adus un martor ( care a sustinut locatia fapteipe DJ 182B)la cele doua infatisari de pana acum , ei nu s-au prezentat.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
mihaimssc, utilizator
Analizati daca sunt respectate cerintele art 16,17,19 din OG nr 2/2001
Locul savarsirii contraventiei este esential in cuprinsul PV intrucat stabileste competenta teritoriala a agentului constatator . Daca locul real al savarsirii contraventiei este altul decat cel retinut in PV si agentul constatator nu are competenta teritoriala , instanta trebuie sa procedeze la anularea PV .
De precizat ca OUG 195/2002 R are si un Regulament de Aplicare - HG 1391/2006 .
diana ramona a scris:

Locul savarsirii contraventiei este esential in cuprinsul PV intrucat stabileste competenta teritoriala a agentului constatator . Daca locul real al savarsirii contraventiei este altul decat cel retinut in PV si agentul constatator nu are competenta teritoriala , instanta trebuie sa procedeze la anularea PV .
De precizat ca OUG 195/2002 R are si un Regulament de Aplicare - HG 1391/2006 .

Cum dovedesc eu , acum dupa 6 luni , ca agentul nu a avut competenta teritoriala pe DJ 182 , locul unde de fapt s-a petrecut contraventia?
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
mihaimssc, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor-contestatie proces verbal spicemutha spicemutha Buna ziua tuturor,mi s-a retinut permisul de conducere pentru 60 zile si 8 puncte amenda pentru ca am efectuat o depasire vazuta de organul de politie ca ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventie posibil abuziv Iuli81an Iuli81an Un cunoscut de al meu a primit recent un proces verbal insa nu stie pentru ce. Ca sa intelegeti mai bine situatia trebuie sa aflati ca actiunea se petrece ... (vezi toată discuția)
Modificări art.32-og.2/2001 AbgaeSamtak AbgaeSamtak Bună ziua. Aș dori o părere avizată la următoarele modificări: Prin Lg.107/20.04.2022 s-a modificat art.32 din OG.2/2001 prin aceea că \"Plângerea se ... (vezi toată discuția)