avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Codul rutier; competenta teritoriala a agentului rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Codul rutier; competenta teritoriala a agentului rutier

in ce OUG sunt si prevederile codului rutier?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaimssc , utilizator 23:14, 12 Aprilie 2011
OUG 195/2002.
Daca fapta savarsita a fost in alta locatie , nu in cea scrisa in PV de constatare , se poate anula PV si sanctiunea ?
ex: Ag rutier scrie ca fapta s-a petrecut pe Bd Unirii din Baia-Mare dar ea s-a petrecut pe DJ 182B intre localitatile Baia-Mare si Satu Nou . Eu am adus un martor ( care a sustinut locatia fapteipe DJ 182B)la cele doua infatisari de pana acum , ei nu s-au prezentat.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
mihaimssc, utilizator
Analizati daca sunt respectate cerintele art 16,17,19 din OG nr 2/2001
Locul savarsirii contraventiei este esential in cuprinsul PV intrucat stabileste competenta teritoriala a agentului constatator . Daca locul real al savarsirii contraventiei este altul decat cel retinut in PV si agentul constatator nu are competenta teritoriala , instanta trebuie sa procedeze la anularea PV .
De precizat ca OUG 195/2002 R are si un Regulament de Aplicare - HG 1391/2006 .
diana ramona a scris:

Locul savarsirii contraventiei este esential in cuprinsul PV intrucat stabileste competenta teritoriala a agentului constatator . Daca locul real al savarsirii contraventiei este altul decat cel retinut in PV si agentul constatator nu are competenta teritoriala , instanta trebuie sa procedeze la anularea PV .
De precizat ca OUG 195/2002 R are si un Regulament de Aplicare - HG 1391/2006 .

Cum dovedesc eu , acum dupa 6 luni , ca agentul nu a avut competenta teritoriala pe DJ 182 , locul unde de fapt s-a petrecut contraventia?
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
mihaimssc, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor-contestatie proces verbal spicemutha spicemutha Buna ziua tuturor,mi s-a retinut permisul de conducere pentru 60 zile si 8 puncte amenda pentru ca am efectuat o depasire vazuta de organul de politie ca ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventie posibil abuziv Iuli81an Iuli81an Un cunoscut de al meu a primit recent un proces verbal insa nu stie pentru ce. Ca sa intelegeti mai bine situatia trebuie sa aflati ca actiunea se petrece ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie georgedr72 georgedr72 In data de 18.07.1014 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rurale Vladuceni- VL pentru depasirea in zona indicatorului depasirea interzisa si incalcand ... (vezi toată discuția)