Buna ziua tuturor,mi s-a retinut permisul de conducere pentru 60 zile si 8 puncte amenda pentru ca am efectuat o depasire vazuta de organul de politie ca neregulamentara.
Procesul verbal suna cam asa:In timp ce conducea pe DJ 601 Bolintin Vale autoutilitara cu nr.... la intersectia cu strada Bancii s-a angajat in depasirea auto ... care efectua virajul la stanga,intrind in coliziune laterala.
Fapta savarsita este prevazuta de art.118 lit.c din oug 195/02 si sanctionata de art.101/3/A
Mentiunea mea a fost ca nu sunt de acord cu masura luata.
As dori sa fac contestatie pentru ca in momentul cand am inceput manevra de depasire,auto depasit nu a semnalizat si nu s-a asigurat ca din spate nu vine nimeni intucat coliziunea a fost laterala,am poze doveditoare,poate eram in unghiul lui mort de vizualizare,nu stiu,mentionez ca manevra de depasire nu era interzisa de nici un indicator,marcajul era discontinuu,iar intersectia era dirijata,un drum judetean cu unul local,asa ca nu inteleg de ce mi-a luat mie permisul?!
Mai mult de atat m-a lasat si fara servici....:((
Daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat,va multumesc anticipat.
fecti plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost savarsita fapta. atasati plangerii procesul verbal si actele doveditoare despre care ati facut vorbire
Domnilor juristi, l-ati informat gresit pe ce-l ce cere ajutor in ceea ce priveste locul de depunere a plangerii. Codul rutier prevede:
Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la serviciul politiei rutiere în a carui raza de competenta a fost constatata fapta.
(2) Plângerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data înregistrarii acesteia pâna la data ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti.
(3) Când dovada înlocuitoare a permisului de conducere a fost eliberata fara drept de circulatie, la data depunerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, seful politiei rutiere pe raza careia a fost savârsita fapta mentioneaza pe dovada ca titularul permisului are drept de circulatie pentru o perioada de 30 de zile.
(4) Prelungirea dreptului de circulatie se face de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti ori înlocuitorul acestuia sau de catre seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române ori adjunctul acestuia pe a carei raza de competenta a fost savârsita contraventia, din 30 în 30 de zile, în baza unui certificat eliberat de instanta de judecata care confirma ca dosarul este în curs de solutionare, pâna la ramânerea definitiva a hotarârii judecatoresti.
(5) Plângerea împreuna cu dosarul cauzei se trimit în termen instantei de judecata pe raza careia a fost savârsita fapta.
Pentru o mai buna documentare asupra modului cum se procedeaza, ii recomand domnului sa dea o cautare pe google "Codul rutier" si pe prima rublica o sa apara codul rutier cu subcapitole, din care unul este "cai de atac..." si unde gaseste tot ce trebuie.