avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... mi s-a luat permisul si nu cred ca politia are ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

mi s-a luat permisul si nu cred ca politia are dreptate!

am citit subiectul de pe acest forum si eu sunt intr-o situatie asemanatoare doar ca sunt foarte sigur ca am dreptate de aceea as dori sa stiu si parerile voastre:veneam pe linia de centura dinspre popesti leordeni spre cernica.La intersectia cu cernica se fac 2 benzi iar in stanga am linie discontinua si apoi linie continua.eu am format practic a treia banda pentru stanga pe acea banda intre linia discontinua si cea continua pentru a vira la stanga.am fost oprit de politie pe motiv ca e depasire de coloana pe contrasens si ca acea banda este banda de regrupare(nu am gasit ce inseamna aceasta banda).In acea zona toti executa virajul la stanga de pe acea banda,nu exista sageti trasate.astept pareri...vreau sa depun si o contestatie stie cineva ce imi trebuie pentru a o depune?nu am semnat procesul verbal de contraventie pentru ca nu am fost de acord cu ceea ce a scris politia si trebuie sa astept 30 de zile sa imi vina prin posta.daca stiti ce as putea sa fac sau daca ati fost intr-o situatie asemanatoare ce ati facut?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:42, 14 Iulie 2009
Art. 118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la serviciul poliţiei rutiere în a cărui rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.
(3) Când dovada înlocuitoare a permisului de conducere a fost eliberată fără drept de circulaţie, la data depunerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta menţionează pe dovadă că titularul permisului are drept de circulaţie pentru o perioadă de 30 de zile.
(4) Prelungirea dreptului de circulaţie se face de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti ori înlocuitorul acestuia sau de către şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române ori adjunctul acestuia, pe a cărei rază de competenţă a fost săvârşită contravenţia, din 30 în 30 de zile, în baza unui certificat eliberat de instanţa de judecată care confirmă că dosarul este în curs de soluţionare, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.
(5) Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit în termen instanţei de judecată pe raza căreia a fost săvârşită fapta.
Art. 119. - În cazul în care fapta unui conducător de autovehicul sau tramvai a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei va cita unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, părţile implicate în eveniment şi societatea de asigurare.
Art. 120. - (1) Procesul-verbal neatacat în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia ori, după caz, a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a respins plângerea constituie titlu executoriu, fără vreo altă formalitate.
(2) Procesele-verbale ale cetăţenilor străini sau ale cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate, devenite titlu executoriu, se comunică de către poliţia rutieră pe raza căreia s-a produs fapta, pentru executare, poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
(3) Poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române comunică în scris Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în cel mult 6 luni de la primirea titlului executoriu, numele şi prenumele contravenientului, numărul paşaportului şi al procesului-verbal de constatare a contravenţiei, precum şi suma datorată, pentru a fi luate în evidenţă şi a fi condiţionată intrarea pe teritoriul României a contravenientului.
Art. 121. - (1) În cazul în care instanţa învestită cu soluţionarea cauzei a respins plângerea contravenientului împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, sancţiunea contravenţională, inclusiv cea complementară, îşi produce efectele după data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti şi expirarea valabilităţii dovezii înlocuitoare a permisului de conducere.
Trebuie sa asteptati sa primiti acasa procesul-verbal de constatare a contraventiei pentru a putea sa il contestati in instanta.
In lipsa acestuia nu aveti datele necesare pentru a formula in mod corect din punct de vedere procedural contestatia ( la care va trebui sa atasati si o copie xerox de pe acel proces-verbal de constatare a contraventiei).Deci, rabdare...:whistle:
Pana la primirea procesului verbal de contraventie nu aveti practic ce contesta! B-)
Puteati sa semnati procesul verbal cu obiectiuni ..era o solutie mult mai practica in opinia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , neacordare prioritate pietonii pe sensul opis Florinalexandru Florinalexandru Buna ziua , astazi am trecut o intersectie semaforizata viram la dreapta de blvd mihai bravu catre calea vitan avand 4 benzi de mers 2 \\ 2 pietoni nu era pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor-contestatie proces verbal spicemutha spicemutha Buna ziua tuturor,mi s-a retinut permisul de conducere pentru 60 zile si 8 puncte amenda pentru ca am efectuat o depasire vazuta de organul de politie ca ... (vezi toată discuția)
Certificat grefa wox wox Buna seara, Am si eu o nelamurire cu certificatul de grefa.Acum cateva zile mi s-a ridicat permisul auto si cineva ma sfatuit sa fac contestatie si pe baza ... (vezi toată discuția)