Vreau sa stiu daca un notar are dreptul sa legalizeze o copie a cartii de identitate a unei persoane daca in fata lui se prezinta o persoana cu cartea in original dar care nu este nici titularul cartii si nu are nici imputernicire in acest sens este doar membru de familie de gradu unu. Acesta copie legalizata a fost folosita fara consimtamantul meu in scopuri care mi-au adus prejudicii.
Sunt curios daca s-a incalcat vreo lege si de catre cine?
- Va multumesc
scuze daca nu am ales forumul corect, rog administratoriii sa mute in locul potrivit
Copia dupa actul de identitate se legalizeaza in situatii de exceptie si doar la cererea scrisa a titularului documentului (CI, pasaport...), mentionandu-se si scopul precis al solicitarii (unde va fi utilizata copia legalizata).
Chiar nu stie nimeni daca e legal s-au nu sa faci o copie a actului de identitate legalizata si posesorul de drept sa nu stie nimic sa afle dupa cateva luni din pura intamplare. Notarul poate sa faca acest lucru fara consimtamantul posesorului de drepr si fara ca cel care se prezinta in fata lui sa aiba o imputernicire din partea posesorului de drept al actului?
Cine este pedepsit in astfel de situatie?
Precizati daca se poate cu art din lege, am nevoie urgenta de raspuns, am fost in fata notarului care a facut aceasta copie legalizata si l-am intrebat de ce a facut-o si daca are acoperire legala a spus ca nu e treaba mea desi actul in cauza e al meu.