avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale BO sau CEC garantie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

BO sau CEC garantie

Este legal daca intr-un contract este stipulat ca cumparatorul trebuie sa lase gaj un instrument de plata, respectiv un BO cu mentiunea "valabil fara protest"? Din cate stiu eu nu, dar mi-ar fi de folos niste pareri. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Darius Bobic , Avocat 18:47, 19 Iunie 2008
se practica acest gen de clauza in contractele comerciale pentru a se asigura o garantarea unei eventuale creante. potrivit art. 969. Conventiile legal fãcute au putere de lege între pãrtile contractante si personal consider ca atata timp cat nu se incalca normele cu privire la disciplina contractuala.
Este perfect legal, aceasta tinand cont si de natura BO care este un instrument de credit si plata.
In cazul cecului parerea mea este sa nu acceptati lasarea acestuia in garantie deoarece cecul spre deosebire de BO este numai instrument de plata el neavand scadenta , iar pe cale de consecinta este platibil la vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare!!! fed2 fed2 Exista situatia urmatoare:o creanta parte acoperita cu BO,parte cu CECURI,parte neacoperita de instrumente de plata...O parte din debit(facturile ptr.care s-au ... (vezi toată discuția)
O societate a bagat un cec in cip????? ghimicim ghimicim sc.xx a bagat un cec emis de societatea noastra in cip,desi noi aveam dsponibil in cont la data scadentei. pentru a anula inscrierea in cip cererea o fac ... (vezi toată discuția)
bo investit cu formula executorie daca nu a fost depus in termen ??? alice_nicole alice_nicole Buna! Poate fi BO investiti cu formula executorie daca a fost depus dupa 10 zile de la data scadentei, iar la refuz apare explicatia nedepunere in termen ... (vezi toată discuția)