avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime nerecuperata de la vechiul loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime nerecuperata de la vechiul loc de munca

Buna ziua,numele meu este Cristina am si o problema la care nu gasesc nici o rezolvare am apelat la dumneavoastra cu speranta ca ma puteti ajuta sa gasesc macar niste raspunsuri.In anul 2001 am plecat de la locul de munca le-am solicitat sefilor cartea mea de munca iar ei mi-au spus ca nu mi-o pot da ca sunt in insolventa, bun am renuntat dar acum dupa 10 ani sunt angajata intr-o companie unde vechimea conteaza.Bun m-am dus si eu la fortele de munca sa capat o adeverinta cu cela 11 luni pe care stiam ca le am iar cei de acolo m-au trimis la camera de comert sa iau un cerificat care sa spuna in ce situatie este firma,cei de la camera de comert mi-au eliberat un certificat in care spun ca firma este in dizolvare judiciara cu certificatul acela am revenit la ITM si cei de aici mi- au spus ca nu are ce sa-mi faca, chiar daca fostul meu sef mi-a zis ca el are hotarare judecatoreasca dar ca nu vrea sa mi-o dea , hotarare prin care se specifica ca firma nu mai exista iar in baza acelei hotarari cei de la ITM ar fi putut sa-mi dea o adeverinta pentru cele 11 luni.Mentionezca cei de la ITM mi-au spus ca sa-l dau pe seful meu in judecata si ca acolo nu-i pot face nici o reclamatie.Rugamintea mea la dumneavoastra este unde pot face o reclamatie sau o sesizare ca sa-mi rezolva aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:11, 11 Aprilie 2011
1. Va recomand sa mergeti la Casa de Pensii, unde angajatorul a depus declaratiile nominale lunare in 2001, si sa solicitati o adeverinta cu stagiul de cotizare.
2. In aceasta adeverinta este cuprisa si perioada cat ati lucrat la acel angajator in 2001.
3. Declaratiile nominale lunare au inceput sa se intocmeasca cu data de 01.04.2001, odata cu aplicarea Legii 19/2000.
Va multumesc foarte mult Dnul Tudor pentru raspuns va rog frumos puteti sa-mi spuneti dumneavoastra ce sa fac in continuare cu adeverinta care o obtin de la casa de pensii.
1. Ati spus ca la noul dvs. angajator conteaza vechimea.
2. Acea adeverinta dovedeste stagiul de cotizare (inclusiv vechimea in munca) si o aratati angajatorului dvs. pentru a va dovedi vechimea.
3. Intre timp puteti sa continuati sa faceti rost de acea adeverinta (dar eu cred ca nu mai este nevoie de ea).
Va multumesc mult, deci am inteles ca daca iau acea adeverinta in baza acelei adeverinte imi vor putea trece vechimea in cartea de munca.
1. Pentru perioadele lucrate incepand cu 01.04.2001 nu mai este nevoie sa se faca inregistrarile in carnetul de munca.
2. Incepand cu data 01.01.2011 nu se mai utilizeaza carnetul de munca (a iesit din uz) asa ca nu mai aveti nevoie de asa ceva.
3. Adeverinta de la Casa de Pensii nu se poate inregistra in carnetul de munca deoarece nu cuprinde toate datele necesare dar ea va poate folosi sa dovediti vechimea in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi din salariu geanyna2 geanyna2 buna ziua lucrez intr-un salon de coafura cu contract de 4 ore pe zi si sunt platita la procent din incasari. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1.cum pot ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca Ramona1982 Ramona1982 dupa noul cod al muncii cum se mai poate dovedi vechimea in munca si de unde se cere (ITM sau casa de pensii), da celelalte cotizatii (CAS, somaj, sanatate-de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)