avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare parte pod comun -nulitate absoluta sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare parte pod comun -nulitate absoluta sau relativa

Buna ziua

Intr-un imobil exista mai multe apartamente individuale in proprietatate exclusiva si un pod aflat in proprietate comuna perpetua si fortata (cel putin asa apare intr-unul din actele de proprietate ale unuia din coproprietarii existenti in imobil)
Natura juridica a acelui pod nu a fost niciodata contestata de coproprietarii din respectivul imobil.Mai mult, cand un coproprietar a incercat sa inchida o parte din podul comun si sa il treaca in proprietate exclusiva (in cadastru) ceilalti vecini s-au adresat instantei obtinand o hotarare definitiva si irevocabila de desfiintare a acelor lucrari edificate pe spatiul comun, apreciat de instanta ca fiind coproprietate comuna perpetua si fortata.

Daca in acest imobil un coproprietar vinde o parte determinata din podul comun (coproprietate comuna perpetua si fortata) unui vecin (asadar amandoi stiu care e natura juridicaa acestui pod) si apoi instainatorul partii din pod vinde unitatea individula (apartament proprietate exclusiva plus cota parte abstracta din podul comun ) unui tert acesta din urma poate invoca nulitatea absoluta a actului incheiat de autorul lui cu vecinul sau privitor la acea parte din podul comun?

Ce se intampla daca de la data actului au trecut mai mult de 30 de ani, tertul poate invoca frauda la lege?E nulitate absoluta sa instrainezi o parte determinata dintr-o suprafata aflata in coproprietate comuna perpetua si fortata?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2011
ContSters202742, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare pod comun impexrom impexrom Intrebari: 1.Vanzarea unui pod comun aflat in propietate perpetua si fortata se vinde cu 2/3 sau cu acordul tuturor propietarilor? 2.Ce se intampla cu cei ... (vezi toată discuția)
Sad cumparat cu legea 550/2002 neo871 neo871 Buna ziua, Am cuparat un spatiu cu alta destinatie in baza legii nr. 550/2002. In contract se spune ca am devenit (de fapt societatea mea) proprietarul unei ... (vezi toată discuția)
Tarif taxa judiciara -iesire din indiviziune contestator contestator Cat este taxa de timbru+timbru judiciar pt actiune iesire din indiviziune? Este vorba despre o casa cu 3 apartamente si terenul aferent. Se plateste o taxa ... (vezi toată discuția)